2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Terápiás foglalkozások és örök élmények a floorball edzőtáborban és kupán

Főoldal>Kölyök>Terápiás foglalkozások és örök élmények a floorball edzőtáborban és kupán
 
Írta: Szerk.
2021. augusztus 16. 10:36
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Igencsak mozgalmas, táborokban bővelkedő nyarat tudhat maga mögött az értelmükben sérült fiatalokat segítő kispesti Gyöngyszemek Alapítvány, amely emlékezetes módon, egy saját szervezésű floorball edzőtáborral és kupával zárta le ezt az időszakot. E sportág amellett, hogy rendkívül élvezetes elfoglaltságot jelent a sérült emberek számára, kivételes fejlesztési lehetőségeket is magában hordoz.

Több éve már, hogy a Gyöngyszemek Alapítvány lehetőséget ad a kerületünkben élő, értelmükben sérült fiataloknak arra, hogy kipróbálják a floorballt, ahogy arra is, hogy megmérethessék magukat az alapítvány csapatában játszva, országos tornákon indulva. Idén nyáron ezt az első saját szervezésű tornájukon tehették meg: az alapítvány a szellemileg sérült emberek sportolási lehetőségeit elősegítő Athlészisz Alapítvánnyal karöltve hirdette meg az augusztus 9-től 13-ig tartott floorball edzőtáborukat, mely az Athlészisz-Gyöngyszemek Kupával zárult.

 

A program helyszíne Tiszaföldvár Homok nevű városrésze volt, egészen pontosan az ott található Révay György Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon. Az intézményt a rendezvény ideje alatt mintegy 100, az ország különböző részeiből érkezett értelmükben sérült fiatal és az őket kísérő nevelők vették birtokba.

 

Mint azt a Gyöngyszemek Alapítvány egyik kuratóriumi tagja, Szabó-Geletta Katalin lapunknak elmondta, összesen 9 speciális iskola és bentlakásos intézmény csapata vett részt a programon, amelynek első napjai a felkészülésről és a kikapcsolódásról szóltak. Többek között a Ferencvárosi TC jégkorongcsapatának ifistái is ellátogattak a helyszínre, ahol taktikai és technikai képzésben részesítették a résztvevőket, továbbá környékbeli íjászok és lovasok is tartottak foglalkozásokat.

 

„Az íjászat nyugalmat, összpontosítást követel a gyermekektől, a lovagláskor pedig „együtt kell élniük” a lóval, ugyanakkor határozottnak is kell lenniük, hiszen irányítaniuk kell az állatot. Ezek az alkalmak terápiás jelleggel bírtak a részvevőink számára” – magyarázta. Ahogy ezek a foglalkozások, úgy a közös floorball edzések is örök élményt jelentettek a fiataloknak, akik a program utolsó napján mérték össze floorball tudásukat három, a képességeiknek megfelelő divízióban.

 

Szabó-Geletta Katalin szavai szerint ez a sportág az egyik legjobb fejlesztő játék is egyben, éppen ezért örömét fejezte ki annak, hogy egyre több, értelmükben sérültekkel foglalkozó intézmény is tisztában van ezzel.

 

Persze nemcsak a játék és a versengés, hanem a jutalmazás is rendkívül fontos, így a kupa végén minden csapattag a helyezésének megfelelő érmet, egy oklevelet és egy ajándékcsomagot kapott a szervezőktől. „A „gyermekeink” rendkívüli módon tudnak örülni az ajándékoknak, így például azoknak az óriás buborékfújóknak is, amik minden versenyző csomagjába bekerültek. Mondhatni kincsként tekintenek minden apróságra” – árulta el a Gyöngyszemek Alapítvány kuratóriumi tagja.

 

A rendezvényt követően az egyik részvevővel, a Gyöngyszemek Alapítvány „színeiben” játszott Seres Balázzsal beszélgettünk, aki büszkén számolt be lapunknak arról, hogy kétszer is betalált az ellenfelek kapujába.

 

A lövést szeretem a legjobban, sikerült két gólt is lőnöm. Nagyon jól éreztem magam, mivel a barátaimmal együtt vehettem részt a tornán” – tette hozzá a 3. divízióban aranyérmet szerzett csapat játékosa. Ugyanennek az osztálynak a legsportszerűbb játékosa – aki ezért különdíjban részesült – a szintén „gyöngyszemekes” Papp Zsolt lett.

 

A kupán és az azt követő díjátadón a XIX. kerületi Fidesz-KDNP is képviseltette magát: Dódity Gabriella, Lazányi Ferenc és Song Simon képviselők érmeket és ajándékokat adtak át a versenyzőknek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.