2024. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Tiszta, otthonos és egyben lüktető várost szeretnék”

Főoldal>Közélet>„Tiszta, otthonos és egyben lüktető várost szeretnék”
 
Írta: Szerk.
2024. április 30. 17:19
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Budapesten változás kell! Karácsonyék nem érdemelnek még egy esélyt! - Ebben a két mondatban foglalta össze Szentkirályi Alexandra kampányindító rendezvényén kampányának fő üzenetét. A Fidesz főpolgármester-jelöltje a 7 pontos tervének részleteiről beszélt lapunknak.

– Melyek azok a sarkalatos területek, amelyeken mihamarabbi változásra van szükség Budapesten?

 

– Minden területen változásra van szükség. Gyönyörű fővárosunk jelenleg gazdátlan. A fővárosnak nem vezetői, hanem kihasználói vannak. Karácsony Gergelyék átverték a jószándékú budapestieket, egy dolog sikerült nekik, hogy kiürítsék a kasszát, elherdálják a leggazdagabb magyar önkormányzat pénzét, azaz a fővárosnak adót fizető emberek pénzét. Nekem az a vállalásom, az az ígéretem, hogy Budapestet újra fejlődő pályára fogom állítani. A 7 pontos tervem első intézkedéseként először is ki kell szabadítani Budapestet Gyurcsány fogságából. A bukott politikus bábként használja Karácsonyt, és rátette a kezét a fővárosra, zsíros pozíciókba ültette az embereit. Ezzel együtt véget tudok vetni a városházi korrupciónak, felszabadul az emberek pénze, amit visszafordíthatunk a fővárosiakra. A közlekedési káosz megszüntetését nagyon várják a budapestiek. Jó hírem van, mert ezzel fogom kezdeni. Napi tapasztalat, hogy kaotikus, és ettől balesetveszélyes állapotok uralkodnak az utakon Karácsony áldatlan tevékenysége nyomán. A tisztaság és rend megteremetése is szívügyem. Visszaszereltetjük a 3000 utcai kukát, amik most nagyon hiányoznak a főváros utcáiról, megduplázzuk a köztisztasági eszközöket és kétszer több embert foglakoztatunk. Nem is lehet felfogni, hogy miért szereltette le ezeket a mostani trehány városvezetés! A budapestiek éljenek koszban? Ezen akartak spórolni? Felháborító! Otthonos és élhető Budapestet teremtünk például a Városgondnoksággal, babakocsi- és idősbarát megoldásokkal segítjük az itt élőket. Újra naggyá tesszük a nemzet fővárosát, amelynek keretében turisztikai és kulturális célkitűzéseket valósítunk meg. Új lehetőségeket kell biztosítanunk, hogy a budapestieknek legyen lehetőségük élvezni mindazt, amiért a turisták idejönnek.

 

– Ha rangsorolna, a felsoroltak közül melyiket tartaná a legfontosabbnak, és miért?

 

– Minden változás, ami élhetővé, tisztábbá, szerethetőbbé teszi a városunkat, fontos. A P+R parkolók építését rögtön el fogom indítani, mert hiszem, hogy ez megoldás lesz a dugók csökkentésében. Tarlós István ideje alatt – amikor én főpolgármester-helyettesként dolgozhattam a fővárosiakért – megtervezett várospolitika, gyarapodó főváros volt. Háborúskodás helyett építkezés zajlott, aminek a fővárosiak és az egész ország a haszonélvezője lehetett. A közlekedési káosz megszüntetése, a tiszta levegő is a fővárosiak mindennapjait fogja megkönnyíteni. Rangsorolás nélkül mindegyik vállalást egytől egyig megvalósítom.

 

– A meghirdetett 7 ponton kívül megválasztása esetén mire számíthatnak még a fővárosban élők?

 

– Én abban hiszek, hogy együttműködéssel és összefogással többre megyünk, mint a jelenlegi ellenségeskedéssel a főváros és a kormány között. A főváros irányából politikai hadviselés zajlik, ami vezetői határozatlansággal, káros kapkodással párosul, és ennek látjuk a kárát. A nemzet fővárosa többet érdemel annál, ami jelenleg van.

 

– Ön milyennek képzeli el az ideális Budapestet?

 

– Olyan Budapestet szeretnék, ami gondoskodik a lakóiról, ami tanítja a fiatalokat és tiszteli az időseket. Tiszta, otthonos és egyben lüktető világvárost, amelyben nem bos.- szankodnak az emberek a dugókban, hanem okos tervezéssel élhető mindennapokat tudunk teremteni a nekik.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.