2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.a8b1058f5b18.jpg]

Új belgyógyászati tömb épül a Heim Pál Gyermekkórházban

Főoldal>Közérdekű>Új belgyógyászati tömb épül a Heim Pál Gyermekkórházban
 
Írta: Szerk.
2019. március 27. 14:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kihirdették a budapesti Heim Pál Gyermekkórházra kiírt tervezői közbeszerzés eredményét. Az intézmény új belgyógyászati tömbjének (új C épület) tervezését az "A" STÚDIÓ '90 Kft. végezheti el, akik az érintett terület kert- és tájépítészeti tervezéséért, továbbá a belső úthálózat és a felszíni parkolás megtervezéséért is felelősek lesznek. Az új épülettömbbel egyébként az intézmény és környéke parkolási problémáit is megoldják, egy mélygarázzsal.

A beruházó Állami Egészségügyi Ellátó Központ projektje során a jelenlegi C épületet, és a konyhaépületet, valamint a patológia épületét is le kell bontani, akárcsak a műhely- és elektromos ellátó épületeket.

 

A tervezés során többek közt az alábbi feladatokat is meg kell oldani: 

 

- az új C épület betegforgalmi és közlekedő rendszerének kialakítása (figyelembe véve a meglévő és megmaradó A tömb földszinti kialakítását, és új funkcióval történő feltöltését a csatlakozásnál)

- a C épületet az A épülettel, illetve a B jelű új sebészeti tömbbel össze kell kötni

- a terület parkolási problémáinak végső megoldása a C épület alá elhelyezendő mélygarázzsal

- A közbeszerzésből az is kiderül, hogy az új sebészeti tömb B épülete az A és C épület közé kerül elhelyezésre. Az új C épület a Delej utcával párhuzamosan, ill. befordulva az A  épülettel párhuzamosan L alakban kell zárja a tömböt. Emellett összeköttetést kell biztosítson a B és A épületek között.

 

A Heim Pál Gyermekkórházban egyébként jelenleg is zajlik egy fejlesztés: az új H épület egy négyemeletets, 2500 négyzetméteres energiatakarékos tömb lesz. A VIII. kerület határán fekvő épületegyüttes új eleme a közbeszerzési adatok alapján közel nulla energetikai kategóriába esik majd és az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával készül el.

Forrás és fotó: magyarepitok.hu

 

Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően 2022-ig 26,6 milliárd forintból egy Európában egyedülálló gyermekgyógyászati központot alakítanak ki a Heim Pál Gyermekkórházból. A kormány döntésének értelmében 2026-ig 700 milliárd forintot költenek az Egészséges Budapest Programban budapesti és Pest megyei kórházak és rendelőintézetek felújítására, építésére. Három centrumkórházat is kialakítanak, ezek a nap 24 órájában, a hét 7 napján minden egészségügyi területen képesek ellátást nyújtani.

A Fidesz-kormány 2010-től folyamatosan pótolja vissza az egészségügyből a baloldali kormányzás idején kivont 600 milliárd forintot. Az elmúlt években 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újított fel, 23 új rendelőintézetet és 31 új mentőállomást épített országszerte. A vidéki fejlesztések 500 milliárd forintba kerültek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.