2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új kispesti ultra-hang

Főoldal>Közélet>Új kispesti ultra-hang
 
Írta: Pászti András
2013. szeptember 11. 17:37
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Felsőkategóriás diagnosztikai készülékkel gazdagodott az Egészségügyi Intézet, amellyel az eddigieknél pontosabban és gyorsabban végezhetők a vizsgálatok – tudtuk meg Dr. Vargha Péter főigazgató főorvostól a készülék bemutatásakor.

Az új berendezés a legmodernebb technológiát képviseli, nincs olyan ultrahangos vizsgálat, amire ne lenne képes – mutatott rá Dr. Bitó Katalin, a Radiológiai osztály osztályvezető főorvosa, miközben a készülék tulajdonságait ismertette. Megtudtuk, hogy a hasi szervek és a kismedence mellett az artériák, vénák, nyaki erek, a lágyrészek, a pajzsmirigy, az emlők, valamint a térd-, a csípő- és a váll ízületek ultrahangos vizsgálata is elvégezhető az Ady Endre úton. A 2010-ben bemutatott Hitachi Hi Vision Avius típusú készülék 2011-ben tervezői nagydíjat kapott.

 

Havonta mintegy hétszáz kispestit tudnak majd megvizsgálni az új készülékkel, amely 8-18 óra között működik. A főorvos asszony megjegyezte, országos szinten kimondottan jónak számít, hogy Kispesten kevesebb mint egy hónapot kell egy betegnek a vizsgálatra várni.

 

 

Az új ultrahang komoly előrelépést jelent a diagnosztikai munkában – fogalmazott Dr. Vargha Péter, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgatója, aki elmondta, a régi, tízéves gép már pontatlan, megbízhatatlan volt, szükség volt a cserére. Az új készüléket 31 millió forintért, ötéves részletre, saját forrásból vásárolta az intézmény – tájékoztatott az igazgató. Azt a bemutatón részt vevő Gajda Péter polgármester is elismerte, hogy az önkormányzat nem járult hozzá anyagilag a készülék beszerzéséhez.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.