2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.7fdebe304333.jpg]

Új mammográfiai gépe van a Kispesti Egészségügyi Intézetnek

Főoldal>Közélet>Új mammográfiai gépe van a Kispesti Egészségügyi Intézetnek
 
Írta: Szerk.
2015. június 19. 09:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szerdán adták át azt a három éves mammográfiai gépet, ami az immár 18 éves elavult képalkotó feladatát váltja fel. Az átadón Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek mellett, Szathury Kolos és Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők is részt vettek.

Mintegy 10 millió forint értékben vásárolta meg Kispest önkormányzata azt a Siemens Mammomat 3000 Nova típusú mammográf gépet, amivel mostantól a kispesti hölgyek klinikai vizsgálatait végzik a kerületi egészségügyi intézetben. Ahogyan azt korábban megírtuk, az eddig hasznát készülék 1997 óta üzemelt az intézményben, a kora és a nagy igénybevétel miatt már sok probléma adódott, többször meghibásodott. Az új röntgengépet viszont eddig egy francia magánklinikán használták, ahol három év alatt csupán 9000 felvételt készített. A gépre vonatkozólag fontos információ, mert egy mammográfgép éves átlag felhasználása kb. 50 ezer felvétel.

 

– A Magyarországra vonatkozó statisztikai adatok szerint az emlődaganat körülbelül minden nyolcadik nőnél kialakul, sajnos szűrés nélkül ez a rosszindulatú elváltozás a betegségben érintettek felénél végzetes következményekkel jár. Azonban a rendszeres szűrővizsgálat életeket menthet, ugyanis az időben felfedezett rákos elváltozás az esetek 90%-ában gyógyítható. A szűrővizsgálatokat csak korszerű gépekkel felszerelt egészségügyi intézetben lehet hatékonyan elvégezni, ezért az önkormányzat feladta anyagilag támogatni az ehhez hasonló hatékony eszközök beszerzését. Remélem a következő években a kispestiek nagy megelégedésére fog szolgálni az új készülék – mondta el lapunknak Lazányi Ferenc, humánpolitikai tanácsnok.

 

Az átadón Dr. Vargha Péter, az intézet igazgatója megköszönte az önkormányzat segítségét, majd Dr. Bitó Katalin főorvos, a Röntgen Osztály vezetője mutatta be a készüléket működés közben. A főorvos asszony elmondta: ez az új gép 30 százalékkal kevesebb sugárdózist ad le, mint elődje, továbbá előnye az is, hogy jobb minőségű felvételkészít, így a kisebb elváltozásokat is könnyebben lehet diagnosztizálni.

 

A képre kattintva galéria nyílik

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.