2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.1f66eca61f24.jpg]

Végre elbontották a darut

Főoldal>Közélet>Végre elbontották a darut
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. július 25. 14:59
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hosszú évek óta rontja a városképet a Kossuth tér melletti üres területen álló, használaton kívüli hatalmas daru. Az évek óta tartó állapoton végre idén sikerült javítani, július 25-én elbontották a monstrumot.

A használaton kívüli daru hosszú kálváriája idén ért véget, 2012. júliusban az építéshatóság elrendelte a daru elbontását. A szerkezet szétszedését 2012. július 25-én az építtető költségére (vagyis rajta hajtják be) és veszélyére végezték el. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője az üggyel kapcsolatban kijelentette: „végre eltűnt a kerület központjából Kispest egyik szégyenfoltja”. György István, Budapest főpolgámester-helyettese is örömének adott hangot a bontás kapcsán, hiszen – mint mondta – több kispesti lakos is fordult hozzá panasszal a daru ügyében az elmúlt években.

 

A történet 2003-ban kezdődött, akkor kötött az önkormányzat adás-vételi szerződést a telekre vonatkozóan. Az akkori felek az ingatlan ellenértékeként nem pénzben, hanem a soha fel nem épült társasházban lévő 13 lakásban, és 25 teremgarázsban állapodtak meg. (Később módosították a szerződést és kifizették a telek ellenértékét az önkormányzat részére.)

Az építkezést 2004. őszén kezdték meg, ami azonban lassan haladt és a gödör kiásását követően le is állt. A vízzel teli gödör és a daru ott maradt.2009. július 22-én az építési hatóság határozatával jogerősen elrendelte a „munkagödör” betemetését. A gödröt betemették, áma helyszínen maradt a toronydaru. A bontásra többször felszólította a kerület az építtetőt, sőt bírságot is kiszabott több millió forintra mégsem tűnt el a monstrum szerkezet Kispest központjából.

 

A hosszú huzavona 2012. július 25-én ért véget, lebontották a kerület központjában évekig álló toronydaru. A lebontáson jelent volt Tarnai Richárd, kispest országgyűlési képviselője, Gajda Péter polgármester, valamint Kovács Bence alpolgármester is.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.