2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.64c2197a0f67.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.bb971a644b73.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.d190c3fe3bfc.jpg]

Véleményt mondhatunk a kényszerbetelepítésről

Főoldal>Közélet>Véleményt mondhatunk a kényszerbetelepítésről
 
Írta: Szerk.
2016. augusztus 30. 14:28
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Brüsszel nem hagyhatja figyelmen kívül a magyar emberek véleményét, akik az október 2-i népszavazáson elmondhatják, szeretnék-e, hogy mások döntsék el helyettük, kikkel éljenek együtt. Amennyiben sikerrel zárul a kvótaügyi népszavazás, nemcsak törvény akadályozza majd meg a kényszerbetelepítést, hanem világos üzenetet küldhetünk a brüsszeli vezetésnek, hogy figyelembe kell venniük a magyar és az európai emberek véleményét – mondta lapunknak dr. György István, Budapest Főváros Kormánymegbízottja.

Az október 2-án esedékes népszavazáson a magyarok eldönthetik, hogy akarnak-e olyan emberekkel együtt élni Magyarországon, akik ellenőrizetlenül áramlanak Európába. Ezzel ugyanis jelentősen növekedne a terrorfenyegetettség, amely Magyarországon eddig ismertetlen volt – hívta fel a figyelmet dr. György István.

A kormánymegbízott szerint a legfontosabb, hogy a magyarok dönthessék el, kik telepedhetnek le Magyarországon. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a kvótanépszavazást nem Európa ellen, hanem éppen Európáért kezdeményezte. Leszögezte, semmilyen lényeges érv nem szól amellett, hogy Magyarország kilépjen az unióból, éppen ellenkezőleg, a magyar nemzet az európai közösség tagjaként érheti el a kitűzött céljait. Magyarország eleget is tesz kötelezettségeinek, és nem enged át a határain ellenőrzés nélkül senkit.

 

Dr. György István és Földesi Gyula

 

Földesi Gyula, a Fidesz kispesti-pesterzsébeti választókerületi elnöke szerint Brüsszelnek az a terve, hogy a következő években, évtizedekben emberek százezreit és millióit kell behívni az unióba. Magyarország ezzel szemben azt az álláspontot képviseli, hogy meg kell állítani a bevándorlást, nincs szükség migránsokra, hanem a magyar családokat kell segíteni. Ezt a meggyőződést szeretnénk képviselni az EU-ban, és ehhez kérjük a választópolgárok segítségét október 2-án – hangsúlyozta Földesi, aki szerint nagy hiba a részvétel ellen kampányolni, egy igazi demokratának ugyanis kötelessége a részvételre biztatni egy népszavazáson.

Érvényes népszavazás esetén törvény akadályozná meg, hogy az Európai Unió olyan személyeket telepítsen be Magyarországra, akiket hazánk nem akar befogadni, a törvény három évig élne. Kiszelly Zoltán politológus a Kispest.

info-nak elmondta, a szavazás kimondottan migránskérdésről szól, az ellenzék pedig megpróbálja félrevezetni a szavazókat megtévesztő kampányokkal és hirdetésekkel. A britek unióból való kilépését használják fel a hamis tények terjesztésére. - Az ellenzék megpróbálja átértelmezni a népszavazás kérdését, más olvasatokat adnak neki, azaz megpróbálják félrevezetni a szavazókat. A kutatások azt mutatják, hogy a magyarok az Európai Unió mellett állnak, a szavazók több mint a kétharmada szeretne az unióban maradni, de ez nem jelenti azt, hogy Brüsszeltől szőröstől-bőröstül mindent el kell fogadni. Ezzel szemben az ellenzék mindent megpróbál, hogy elterelje a figyelmet a migránskérdésről – jelentette ki lapunknak Kiszelly Zoltán.

– Nagyon fontos, hogy az emberek elmenjenek szavazni, amellett, hogy érvényes népszavazás a cél, fontos, hogy a kormány erősebb felhatalmazással rendelkezzen Brüsszelben – magyarázta a politikai szakértő.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.