2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

10 millióba került, még sincs nyitva

Főoldal>Közélet>10 millióba került, még sincs nyitva
 
Írta: Szerk.
2023. november 27. 18:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nagy bajba kerül, aki a Kossuth téren közvécét keres, ugyanis hiába szavazták meg a Felső-Kispesten élők az önkormányzat által meghirdetett közösségi költségvetésben, az megnyitása óta tulajdonképpen zárva van. Pedig méregdrágán készült, a kivitelező nem volt más, mint a kiszivárgott felvételen Lackner Csaba által megnevezett vállalkozó, Somogyi Lászlóné (egyes hírek szerint csak volt) férje.

A 2018-as kispesti közösségi költségvetés egyik nyertes ötlete volt, hogy a Kossuth téri bezárt jegypénztár épületében közvécé létesüljön. A baloldali Gajda Péter vezette önkormányzat 6 millió forintot különített el a projektre, ami egyes szemtanúk szerint el is készült, igaz, végül majd’ 10 millióért nettóban. Sokan azonban nem jutottak el a lakók által megszavazott közvécébe, az ugyanis csak rövid ideig működött. A Kossuth tér talán a kerület legforgalmasabb tere, ami rengeteg üzletnek ad otthont, sőt itt van a piac is, rengeteg busz, és az 50-es villamos is érinti, tehát tízezrek haladnak át rajta egy-egy nap. Sokaknak jól jönne, ha el tudnának menni illemhelyre, fizetnének is érte szívesen, de nincs rá lehetőségük.

 

Ezt gondolják a kispestiek

 

„Ezer éve itt van, hogy közvécé, de soha nincsen nyitva. Nincs nyitva évek óta. Nem is értem az egészet” – mondta egy kispesti, aki szerint szükség lenne erre a központi helyen lévő toalettre. Egy másik kerületi szerint, „szükség lenne rá, persze, legalább valamilyen formában az emberek el tudnák végezni a dolgukat, de nincs rá lehetőség, ez van!” – mondja. Hogy a milliókból létesített Kossuth téri közvécé kinyit-e valaha, azt senki nem tudja. De hogy igény lenne rá, az biztos! És az is biztos, hogy a kerület baloldali vezetése 10 millió forintot kidobott az ablakon.

 

Valami nem stimmel a 10 milliós bezárt vécé körül, a kivitelező sem ismeretlen

 

A 2018-ban a lakosság által megszavazott vécét az a kivitelező készítette el a Gajda Péter-féle önkormányzattal leszerződve, akinek a nevét a nyilvánosság a hírhedt 2019-ben kiszivárgott „fehérporos” felvételen hallhatta talán először. Mint emlékezetes, abban az azóta sem felismert, Lackner Csaba korábbi szocialista képviselőre megtévesztésig hasonlító személy, pénzek visszaosztásával kapcsolatban beszélt a cégről. Ennek tulajdonosa Somogyi László és volt felesége, a baloldali Somogyi Lászlóné, aki nem mellesleg kispesti önkormányzati képviselő, és aki ugyan ma már nem tulajdonos a cégben. Ők igen jövedelmező önkormányzati felújításokat és beruházások kivitelezését nyerték el a pályázatokon több száz millió Ft értékben.

 

Közösségi költségvetés

 

Nemcsak a kispesti, a fővárosi közösségi költségvetés sem fényes sikersztori, pedig Karácsony Gergely egyik zászlóshajója volt ez a projekt. A legutóbbi közgyűlésen Wintermantel Zsolt Fidesz-KDNP frakcióvezető szembesítette a főpolgármestert azzal, hogy a 2020-21-ben beérkezett ötleteknek valamivel több, mint 10 százaléka, a tavalyiaknak pedig csak a hat százaléka valósult meg eddig, így a közösségi költségvetés teljes szemfényvesztés. Ugyanerre reagálva Dódity Gabriella fővárosi képviselő hozzátette: saját maguknak tűzték ki ezt a célt, amelyhez minden eszközük és lehetőségük is meg lett volna, hogy megvalósítsák, mégsem sikerült. Látható, hogy itt nem tudnak a kormányra mutogatni, csak magukra, mégis elvéreztek.

 

forrás: kispest.info novemberi lapszám

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.