2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

35 éves a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

Főoldal>Kultúra>35 éves a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
 
Írta: Szerk.
2015. június 08. 18:25
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három és fél évtizede találta meg otthonát a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár a Petur utcában. Az ünnepségen rengeteg kerületi lakos jelent meg, akik együtt ünnepelték a neves intézmény születésnapját.

Maga a kultúrház és könyvtár jogelődje ennél idősebb (66 éves), de jelenlegi végleges helyét 35 éve, június 6-án találta meg a Petur utca 7 szám alatt. Az egész délutánt átfogó ünnepségen kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató programokkal készült az intézmény vezetője Szabó Mária és a kerület művészei. Az igazgatónő őszinte nosztalgiával emlékezett.

 

-          Úttörőház múltjából adódóan a gyerek- és családi programokra fókuszálunk, akiket mindig is a fő célközönségünknek tartottunk. Ezt nem is bánjuk, mivel a környéken nagyon sok család él és nagyon hálás közönség. 2009 óta elhatároztuk, hogy lesz egy újfajta profilunk, ugyanis ekkoriban kezdtek el a fenntarthatóság mellett kampányoló civil mozgalmak is felerősödni. Számos pályázatot írtunk ki és kezdeményezést szerveztünk – mesélte Szabó a Kispest.info-nak.

 

Ékes Gábor, a Fidesz-KDNP wekereli képviselője a környék lakosaként számos kedves, gyerekkoráig visszanyúló emléket őriz a hírneves intézményről és szellemiségéről.

 

-          Nem olyan régi intézményről van szó. A jogelődjei a kerület más részein voltak. Az én korosztályom számára, akik itt élünk Wekerlén születésünktől fogva valamilyen szempontból fontos szerepet játszik az életünkben a Kultúrház, még akár Úttörőház korából is. Emlékszem, gyermekkoromban ide jártam modellező szakköre és ez rendkívül sokat tett hozzá az életemhez. Összességében elmondható, hogy az a fejlődés, ami utolérte az intézményt mindenképpen pozitív –vélekedett Ékes.   

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.