2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

’56 a szabadság ünnepe, nem a kioktatásé

Főoldal>Közélet>’56 a szabadság ünnepe, nem a kioktatásé
 
Írta: Szerk.
2016. november 02. 13:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
1956 a szabadság ünnepe, amikor mindenki szabadon eldöntheti, hogy kivel, mikor és hogyan ünnepel – írta közleményében a kispesti Fidesz, reagálva a baloldal rágalmaira. Kijelentették, nem ünnepelnek együtt a helyi MSZP-s és DK-s városvezetéssel, mert az nem határolódott el a 10 évvel ezelőtti brutális rendőrségi fellépéstől.

1956 legfontosabb üzenete, hogy az ember legalapvetőbb értéke a szabadság. 1956. október 23-án munkások, földművesek, értelmiségiek; nők és férfiak; fiatalok és idősek mondták ki egyszerre: „elég volt!” Elég volt abból, hogy mások döntsenek helyettük, hogy mások mondják meg, mikor, mit kell tenni – írja közleményében a kispesti Fidesz. Mint írják, sajnos a múlt rendszer reflexei még sokakban élnek, ezért is fordulhatott elő, hogy az MSZP székházban szerkesztett Kispesti Magazin névtelen szerzője azzal vádolta meg a kispesti Fideszt, hogy „szembe köpte 56 hőseit”, mert nem ünnepelt együtt az MSZP és a DK kerületi vezetőivel.

 

Gajda alpolgármestere is fütyül ’56-ra

 

Az Együtt színeiben politizáló kispesti alpolgármester, Rátkay Andrea is a Kossuth téren fütyült sípjával, belerondítva az ott ünneplők – köztük ’56-osok – méltó megemlékezésébe és a Himnuszba.

 

A kispesti politikus nem volt tekintettel a Kossuth téren ünneplő ’56-osokra sem.

 

– 2006. október 23-án a Gyurcsány-kormány rendőrsége brutális módon verte szét a Fidesz központi nagygyűléséről távozó tömeget. Gumilövedéktől félig megvakult emberek, tönkre tett emberi sorsok. Ez az MSZP és a DK öröksége – szól a Fidesz közleménye. Mint írják: az akkori brutalitásért sem Gyurcsány Ferenc, sem az akkori pártja, az MSZP, sem a mostani pártja, a DK nem kért bocsánatot. A kispesti Fidesz-KDNP frakció határozati javaslatban kérte, az önkormányzat fejezze ki nemtetszését a 10 évvel ezelőtt Budapesten történt rendőri atrocitás kapcsán, de ezt Gajda és frakciója is leszavazta. A kispesti Fidesz szerint ez elfogadhatatlan, ezért nem ünneplik együtt az MSZP-vel és a DK-val október 23-át – hangsúlyozták.

Azt már csak mellékesen jegyezzük meg: az MSZP tüntetőleg távol maradt a hivatalos parlamenti ’56-os megemlékezéstől, ráadásul az MSZP egyedüliként nem írta alá a pártok közös ’56-os nyilatkozatát sem, amit minden más parlamenti párt aláírt.

Végül emlékeztetnek, október 23-át a helyi Fidesz méltó módon megünnepelte. A Kispesti Társaskörhöz csatlakozva vettek részt az ünnepi fáklyás felvonuláson, ahol beszédet mondott Wittner Mária 56-os halálraítélt – írják, s hozzátették: előtte közösen részt vettek az állami rendezvényen, a Kossuth téren, ahol agresszív baloldali tüntetők – köztük Gajda Péter alpolgármestere is – sípokkal fütyülték ki a felszólalókat. Sérelmezték, hogy még a magyar és a lengyel himnuszt is kifütyülték egyesek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.