2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét a Lackner-Dódity perben

Főoldal>Közélet>A bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét a Lackner-Dódity perben
 
Írta: Szerk.
2021. február 12. 18:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött Dódity Gabriella rágalmazási pere a XVIII. és XIX. kerületi bíróságon. A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét a korrupciógyanús botrányokba keveredett Lackner Csaba jelentette fel még 2019 tavaszán egy facebookos szóváltásban elhangzottak miatt. Dódity elfogadhatatlannak tartja, hogy a bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét.

Bírósági ügy lett egy kommentháborúból, a korrupciógyanús ügybe keveredett ex-MSZP-s Lackner Csaba rágalmazásért feljelentette Dódity Gabriellát. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője nem tűrte képviselőtársának származását érintő mocskolódást és Lackner posztja alá azt írta: „két csík között sem vagytok olyan hazafiak, mint ő”, valamint Dódity „fehér poros orrokat” is emlegetett. Ekkor még nem kerültek nyilvánosságra a kispesti kép- és hangfelvételek, amelyeken az látható, ahogy Lackner egy tányéron fehér port rendezget csíkokba, a hangfelvételeken pedig többször is hallható, ahogy Lackner és beszélgetőtársai kokainról és más tudatmódosító szerekről beszélgetnek.

 

- Ma vádlottként bíróság elé álltam, Lackner Csaba szerint ugyanis aljas indokból, politikai haszonszerzés céljával drogozással rágalmaztam őt egy hozzászólásomban. Pedig szerintem senki a világon nem ártott neki annyit, mint ő saját magának a napvilágra került felvételekkel, amelyek szerinte manipuláltak – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella a tárgyalás után. A kispesti Fidesz elnöke hozzátette: a bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét.

 

- Az utolsó szó jogán felmutattam azokat a képeket, amelyeken (mint kiderült, csak szerintem) Lackner Csaba a ventilátor előtt fehér port szárít, és azt is, amelyen egy tányérban csíkokba rendezi azt. A bíróság jövő hét pénteken hoz ítéletet – mutatott rá a viszontagságos bírói gyakorlatra Dódity.

 

 

 

Dódity Gabriella a bíróság előtt elmondta, a felvételek nyilvánosságra kerülését megelőzően is hallott arról, hogy Lackner Csaba hogyan szokott bulizni. A tárgyalás vége felé a képviselőnő ügyvédje négy tanú nevét is felsorolta, akik erről a bíróság számára is bővebb felvilágosítást tudtak volna adni. Továbbá a fideszes képviselő nyilánvalóvá tette, hogy a Lacknerrel folytatott kommentháború afféle politikai adok-kapok volt, szerinte közszereplőként Lacknernek fel sem kellett volna vennie a kijelentést. Dódity a Lackner Csaba által tett kommenttel kapcsolatban kiemelte: „Elfogadhatatlan, hogy valakit a származása miatt bélyegezzenek meg”.

 

Lackner becsületcsorbítás miatt arra kérte a bíróságot, hogy ítélje Dódityot 180 órányi közmunkára, valamint igényt tart 1,5 millió forint sérelemdíj, valamint a bírósági illetékek megfizetésére.

 

Főkép: Magyar Nemzet/Teknős Miklós 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.