2021. április 21., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A FÖRI baloldali vezetői nem mutatkoznak túlságosan állatbarátnak

Főoldal>Közérdekű>A FÖRI baloldali vezetői nem mutatkoznak túlságosan állatbarátnak
 
Írta: Szerk.
2020. október 05. 11:04
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem szabad tönkretenni az elmúlt 10 év eredményeit az Illatos úti ebtelepen, ahol az utóbbi időben az állatokat negatívan érintő folyamatok indultak el a telepet működtető Fővárosi Önkormányzati Rendvédelmi Igazgatóság baloldali vezetői részéről. Ezért az ő visszahívásukat, vagy legalább egy számukra kötelező állatvédelmi továbbképzés előírását kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) két vezetőjének visszahívását, vagy legalább egy állatvédelmi továbbképzésre való elküldését kérte Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármestertől Mészáros Gabriella. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ) elnöke szerint erre azért van szükség, mert a két vezető, az egykori Gyurcsány-testőr Handl Tamás és Miklós Anett tevékenysége rosszabb helyzetbe teszi az Illatos úti kutyákat, mint amiben egyébként is vannak.

 

Emlékezetes, a FÖRI-t igazgató Handl Tamás korábban indokolás nélkül szüntette meg az együttműködést a kizárólag az Illatos úti ebtelep támogatására létrejövő DOKTA – Doktorok Az Állatokért Állategészségügyi Alapítvánnyal. Így viszont nem tudják átadni a telepnek a felajánlásokból és SZJA 1 százalékokból összegyűlt immár közel 5 millió forintot, mivel a FÖRI nem fogadja el azt az együttműködési megállapodás hiányában. Eközben Handl álságos módon viszont a civil szervezetek segítségét kérte...

 

Legutóbb pedig Miklós Anett egy belső anyagban a kutyák végleges elaltatására (túlaltatására) tett javaslatot, amikor a 15 napnál régebb óta bent lévő ebek vonatkozásában a törvények betartását sürgette. – Ugyan burkoltan tette a javaslatát, viszont aki ismeri a vonatkozó jogszabályokat az tudja, hogy ez mit jelent – írta Mészáros Gabriella. Emlékeztetett: az Illatos úti ebtelep hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt közel 10 évben, 2012 óta nincs helyhiány miatti altatás. Ezt a meglévő kis jót, amit elért eddig az ebtelep, nem szabadna rombolni, így is sok kihívással küszködik a terület.

 

Ez megmutatja az önkormányzati kampányban még állatvédelmi chartát és budapesti állatvédelmi ombudsmant ígérő Karácsony Gergely és baloldali szövetségesei valódi arcát. Állatokkal fotózkodtak, nagyokat és hangzatosakat ígértek, de itt a valóság.

 

Mészáros Gabriella azt is kérte a balliberális főpolgármestertől, hogy az ebtelepet üzemeltető FÖRI igazgatója adja utasításba, hogy a civil szervezettől fogadja el a kutyák részére az adományokat, valamint arra vonatkozóan fogalmazzon meg az igazgatói utasítás javaslatot, hogy a lehetőségekhez képest mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a helyhiány miatti altatást.

 

– Amíg ilyenek megtörténhetnek az Illatos úton, addig álságos állatvédelemről beszélni – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella, a DOKTA Alapítvány kuratóriumi tagja. Hozzátette: számos állatvédő szervezettel és a telep azóta Karácsonyék által menesztett vezetésével rengeteget dolgoztak azon, hogy megmutassák és elérjék: gyepmesteri telepet is lehet az állatvédelmi, állatjóléti szempontoknak megfelelően működtetni. Ennek egyik vívmánya, hogy 2012 óta nem volt helyhiány miatti túlaltatás. Mint mondta, még emlékszik arra, hiszen Tarlós István csapatában dolgozott, hogy amikor főpolgármesterként megkapta a bizalmat a budapestiektől, egy azonnali 25 millió forintos támogatást adott az Illatos úti telepnek, látva az ottani körülményeket. Ezzel szemben most még vezetői javaslatban is megfogalmazzák mindazt a telepen, ami ellen éveken át állatvédők hada küzdött: a 15 napon túl bent lévő állatok túlaltatását. Azt is hozzátette: már akkor sejtették, nincs minden rendben a telepen, amikor az alapítványuktól indoklás nélkül nem fogadták el a több millió forintos adományt, ami azóta is ott parkol a számlájukon. Az állatvédelmi megbízott kinevezése előremutató, de teljesen álságos, ha a háttérben közben ilyen szakmaiatlan döntések születnek.

 

Főkép: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.