2019. március 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A határon túlra szakadt testvéreinkre emlékeztek

Főoldal>Közélet>A határon túlra szakadt testvéreinkre emlékeztek
 
Írta: Szerk.
2018. június 06. 12:47
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Pontosan 16.32 perckor, abban az időpontban, amikor 1920. június 4-én aláírták a Trianoni békediktátumot, megszólalt a harang Kispesten, hogy emlékezzenek az egybegyűltek a határon túlra szakadt testvéreinkre. Dódity Gabriella, a Kispesti Fidesz elnöke beszédében az összetartozást hangsúlyozta, majd a helyi szervezetek elhelyezték az emlékezés virágait a határ úti Országzászlónál, a Nemzeti Összetartozás Napján.

- Mint minden nemzetnek, így nekünk, magyaroknak is vannak ünnepnapjaink és gyásznapjaink. Ezek a felemelő pillanatok, vagy épp keserű évfordulók azok a mérföldkövek, amelyek jól példázzák, sorsunk összefonódik. Olyan megállók, amelyeknél hol ünnepbe öltöztetett szívvel, hol keserédes lélekkel emlékezünk történelmünk meghatározó elemeire, sorsfordító történéseire – kezdte beszédét Dódity Gabriella, miután az emlékezők elénekelték a Himnuszt, a 301. sz. Kazinczy Ferenc Cserkészcsapat félárbocra eresztette a nemzeti lobogót, majd Gál Éva elszavalta Juhász Gyula: Testamentom című versét.  

 

Dódity Gabriella beszédében arra is kitért, hogy a magyar országgyűlés gyógyírt adva az 1920-as sebre, 2010-ben olyan jogszabályt alkotott, amely nem más, mint a nemzeti összetartozás melletti őszinte tanúságtétel. A törvény a magyarság egyik legnagyobb tragédiájaként aposztrofálja a trianoni békediktátumot. 

 

- Itt vagyunk együtt, de ne feledjük, feladatunk is van a mai nappal. Küldetésünk lett, és nem csak azért, mert azt törvénybe foglalták. Minden igaz magyar embernek feladata, így nekünk is kötelességünk, hogy az összetartozás erősítésén munkálkodjunk. Harcot, véres verítéket nem sajnálva, csaták elől meg nem futamodva kell az összetartozni nem akarókat is zászlónk köré hívnunk. Bármennyire is dúl a harc a szívünkben és ordít a lelkünk közben, ezt kell tennünk. Nincs más lehetőségünk, csak így tudjuk óvni és megőrizni a magyarságot. Csak ezen az úton járva nyílik lehetőségünk keresztény, szabad és büszke Magyarországot örökül hagynunk utódainknak - hangzott el a megemlékezésen, amelynek végén dr. György István és dr. Tarnai Richárd kormánymegbízottak, a Kispesti Társaskör Egyesület, a Fidesz, a KDNP, a Wekerlei Polgári Egyesület és az egybegyűltek elhelyezték az emlékezés virágait az Országzászlónál. Végül együtt elénekelték a Szózatot, valamint a Székely Himnuszt.  

 

 

Kérem tekintse meg a rendezvényről készült galériánkat

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.