2020. szeptember 21., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A jobboldal javaslatára emelkedhet a polgárőrök támogatása

Főoldal>Közélet>A jobboldal javaslatára emelkedhet a polgárőrök támogatása
 
Írta: Szerk.
2019. május 30. 09:09
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bár a februári képviselő-testületi ülésen leszavazta a baloldali városvezetés a Fidesz-KDNP azon javaslatát is, hogy kapjon fél millióval több támogatást a kerületben működő két polgárőr egyesület, a mai képviselő-testületi ülés módosított költségvetésében már az eredeti 3 milliós támogatás helyett 3,5 millió forint szerepel. Így a Gajda Péter vezetett szocialista városvezetés elmondhatja: megemelték a támogatási összeget, annak ellenére, hogy az eredetileg a jobboldali frakció javaslata volt…

A szocialista városvezetés által eredetileg tervezett 3 millió forintnál félmillió forinttal több támogatást kap a kerületben működő Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület idén – derül ki a ma a képviselő-testület elé kerülő módosított költségvetésből. Vagyis újabb bizonyítéka annak, hogy a jobboldali kezdeményezéseket ugyan leszavazza a baloldali városvezetés, aztán később részben vagy egészen mégis megvalósítja azt.
Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) évek óta küzd azért, hogy az önkéntes alapon, állandó készenlétben álló két szolgálat több támogatást kapjon, hiszen sokat tesznek a biztonságunkért, és sokszor erőn felül teljesítenek. Neki köszönhetően emelkedett már eddig is évről-évre a támogatásuk.
A további emelés érdekében a Fidesz-KDNP frakció még a februári költségvetési vitában javasolta, hogy kapjanak több pénzt a polgárőr egyesületek, kezdeményezésüket azonban a baloldali városvezetés leszavazta. Szathury Kolos azonban a Várospolitikai, Városüzemeltetés és Rendészeti Bizottság márciusi ülésén ismételten javasolta, hogy emeljék meg a két egyesület támogatását félmillió forinttal.
- A bizottság megszavazta azon javaslatomat, hogy kérjük fel polgármester urat, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a költségvetés átcsoportosításával megemelhessük a támogatás összegét – mondta el lapunknak Szathury Kolos, aki hozzátette: az egyik egyesület támogatása az eredeti támogatás mellett csökkent volna, holott szakmailag sem lenne indokolt a támogatás csökkentése, ezért is javasolta az emelést. Ennek köszönhetően ma erről is dönt a képviselő-testület a módosított költségvetés kapcsán. Így várhatóan mégis megkapja az emelt, 3,5 millió forintos támogatást az idei évre a két egyesület. A bizottság elnöke, Lackner Csaba (MSZP) egyébként nem javasolta az emelést, mert – ahogyan fogalmazott – így kerek a költségvetés, nem javasolna költségvetés módosítást. – A legutóbbi képviselő testületi ülésen megkérdeztem Gajda Pétertől, hogy tájékoztatták-e a bizottsági döntésről, akkor azt mondta, hogy igen, vizsgálja a lehetőségeket. Nagyon örülök, hogy megtalálták a módját annak, hogyan támogathatjuk még inkább azokat az önkénteseinket, akik a szabadidejüket feláldozva, a családjuk mellől, a vasárnapi ebéd közben is felállva sietnek a mi védelmünkre – tette hozzá Szathury Kolos képviselő, aki arról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni, hogy ez az összeg hogyan oszlik majd meg a két egyesület között. 

 

Fotó: Facebook/DAPE 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.