2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kisállatok paradicsoma: Picúr Állatkereskedés

Főoldal>Közülünk>A kisállatok paradicsoma: Picúr Állatkereskedés
 
Írta: Szerk.
2018. május 08. 11:15
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szájhagyomány útján, sőt, biztosak vagyunk benne, hogy kutyaugatással is terjed a Picúr Állateledel és felszerelés híre Kispesten. Az üzletvezető-tulajdonos, Virágh Szilvi ugyanis minden gazdival vásárolni induló négylábút vendégül lát egy-két finom falatra. Neki ugyanis az állatok az elsők. Így adódna is a válasz arra a kérdésre, hogy miért éppen Picúr? De nem, nem a házi kedvenc után nevezték el a kisboltot.

Lassan két éve várja a gazdikat és négylábú kedvenceiket az Üllői úti butiksoron a Picúr Állateledel és felszerelés. A tulajdonosok, György és Szilvike – ahogyan mindenki ismeri -, mindent megtesznek az állatokért, a kínálatot is teljesen az igényekhez alakították.

 

 

- Az elején mindenből csak keveset hoztunk, szerettem volna megnézni, hogy mire van igény. Mostanra már kialakult a kínálat, de előfordul, hogy egy-egy termék nem olyan kelendő. Ilyenkor akciót hirdetek, nem szeretnék semmit tartalékolni – mesélte Szilvike, miközben falatkákat adott kis vendégének, Lucának, a spánielnek. Persze szigorúan light eledelt, nehogy visszaszedje a leadott kilókat. Ő ugyanis erre is figyel.

 

 

Ahogyan arra is, hogy a jutalomfalatok is minél természetesebb összetevőkből legyenek, így megtalálható náluk malacorr, őzláb, pacalos csont és egyéb finomságok. Ezeket még Debrecenbe is rendelik tőlük. – Nekem a kutyák az elsők. A vásárlókat is a kutyákon keresztül ismerem meg. A kedvencek nevét tudom, a gazdikét sajnos nem mindig jegyezem meg. Volt, hogy bejött egy fiatalember, ismerős volt, de nem tudtam azonosítani. Amikor mondta, hogy a Mona gazdija, úgy már tudtam, hogy ki az – mosolygott Szilvike, aki azt is elárulta, hogy a bolt bizony nem egy házi kedvenc után lett elnevezve, a családban ugyanis ő a Picúr. – Én vagyok a legkisebb a családban, engem becéznek úgy, hogy Picúr, ezért lett ez a bolt neve – tette hozzá, miközben egy újabb kutyusnak adta a jutalomfalatokat. Nudli és gazdája ezúttal nem vásárolni, csak köszönni tért be a boltba, és ahogy sok más négylábú, ő sem volt hajlandó hazamenni. Lefeküdt a szőnyegre és nem mozdult.  Szeretnek itt lenni a kutyák.

 

 

- Van egy vásárlónk, aki a Derkovits utcában lakik. Egyik este elvitte sétálni a kutyáját, és amikor levette róla a pórázt, Szeli azonnal elszaladt. A gazdi kétségbe volt esve, sehol nem találta a kutyust. Az utolsó mentsvára az üzlet volt, idejött, és Szeli itt ült a küszöbön, be akart jönni hozzám, de sajnos hat óra után, már zárás után jött. Visszanéztük a kamerafelvételeket, és kiderült: amint elszaladt, ide futott és itt várt.

 

 

Szilviéknek egyébként nem csupán az üzletben fontosak az állatok. Amellett, hogy otthon minden nap egy Jack Russel terrier, Mézi várja  őket, az üzletben a pulton sorakoznak a plexi urnák, amelyekben állatvédő egyesületeknek gyűjtenek pénzt. De ő maga is szokott eledelt küldeni az árva állatoknak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.