2021. szeptember 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kispesti baloldal korábban is megtette, most újból megmenti Kránitz Krisztiánt?

Főoldal>Közélet>A kispesti baloldal korábban is megtette, most újból megmenti Kránitz Krisztiánt?
 
Írta: Szerk.
2020. december 17. 13:59
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Folyosói pletykák szerint Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vagyonkezelő (VAMÜSZ) igazgató lehet a helyettes vezetője annak az új önkormányzati szervezetnek, amely a vagyonkezelő Gazdasági Ellátó Szervezetbe olvadásával jön létre. Pedig a képviselők döntése értelmében már év elején le kellett volna váltani Kránitzot, mégis maradt. A legutóbbi testületi ülésen pedig, amikor az azonnali menesztéséről szavaztak, a baloldali szavazatok mentették meg őt. Ha a legújabb hír igaz, ez már a sokadik mentőöv Kránitznak.

A baloldali városvezetésnek idén január végére le kellett volna váltania Kránitz Krisztiánt a képviselő-testület döntése értelmében, ám ezt nem hajtotta végre. A legutóbbi testületi ülésen pedig nem szavazta meg a baloldal, hogy azonnal menesszék Kránitzot. Most úgy hírlik, „Miszter 40 Százalék” felfelé bukhat, és vezetői szerepet tölthet be egy a vagyonkezelőnél is nagyobb szervezetnél

 

A hangfelvételeken „Miszter 40 Százalék”-nak nevezett vagyonkezelő igazgatóról számos kellemetlen állítás látott már napvilágot, mégis, úgy tűnik, a baloldalnak esze ágában sincs megszabadulnia tőle. Pedig a képviselő-testület a leváltásáról döntött még tavaly november 7-én, amelyet január 31-ig végre kellett volna hajtani, ám ezt a baloldali városvezetés nem tette meg. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen is terítéken volt Kránitz, akkor arról kellett szavazni, azonnal menesszék őt a vagyonkezelő igazgató székéből. Ez is elbukott. Most azonban újabb hajmeresztő pletykák keringenek, hogyan menekül meg „Krinyó”.

 

OLVASTA MÁR?

Több önkormányzati lakás áll üresen

 

Nagyobb szervezet élére tervezik

– Olyan hírek járják, hogy a Lackner-féle botrányos felvételeken „éhesnek” nevezett Kránitz az új önkormányzati cégstruktúrában is vezető szerepet tölthet be – erre Dódity Gabriella (Fidesz- KDNP) önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán, hozzátéve, mondja meg valaki, hogy ugye ez nem igaz. A kispesti baloldal már többször nekilátott átalakítani a kerület vagyonkezelési és cégstruktúráját. Több verzió keringett, most azonban az tűnik véglegesnek, hogy a többek között az óvodákat és bölcsődéket is fenntartó Gazdasági Ellátó Szervezetbe olvad a vagyonkezelő. Folyosói pletykák szerint pedig az új, a VAMÜSZ-nél nagyobb szervezet helyettes vezetője nem más lesz, mint maga Kránitz.

 

 

Újabb mentőöv?

A képviselő úgy véli, ha ez igaz, akkor nem másról van szó, mint arról, a kispesti baloldal addig agyalt, amíg kitalált egy olyan megoldást, amellyel ismét megmenthetik „Mr. Negyven Százalék” Kránitzot. Tudva lévő ugyanis, hogy Kránitznak jövő februárban lejár a vagyonkezelő élén betöltött igazgatói megbízatása, és Dódity Gabriella szerint a kispesti baloldal így kerülné el azt a „balhét”, amely azzal járt volna, ha Kránitz új pályázatot ad be, amin őt hozták volna ki nyertesnek. Egyszerűbb átalakítani a cégstruktúrát, amelyben az igazgató dönt arról, Kránitz lehet a helyettese.

 

OLVASTA MÁR?

Zacskóból adott kölcsön 20 milliót még képviselőként Kránitz Krisztián

 

Fogják egymást?

Hiába lengi körül számos aggályos és megválaszolatlan kérdés a hangfelvételeken csak „Miszter 40 Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztiánt (MSZP), úgy látszik, a botrány ellenére ismét felfelé bukik; korábban ugyanis megduplázták a fizetését is. Egyesek szerint sokat tudhat, de róla is tudnak egy s mást a hangfelvételek szerint. Azon ugyanis elhangzott, hogy Kránitzot az MSZP-tagság azért szavazta ki a képviselő-jelöltek közül, mert mindenki tudott a viselt dolgairól és megelégelték. Többször elhangzott az is, hogy Kránitz „éhes” – és élünk a gyanúperrel, hogy ez esetben nem a kulináris örömök hajszolására kell gondolnunk. Felmerül a kérdés, hogy Kránitzot miért nem tudja sem lenyelni, sem kiköpni a kispesti baloldal. Netán nem is a baloldal nem akarja elengedni őt, hanem „Miszter 40 Százalék” szoríthatja vasmarokkal a helyi MSZP-seket?

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.