2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.1d23c83f8e0e.jpg]

A kispesti Fidesz irodavezetőjének származásán gúnyolódik a baloldal

Főoldal>Közülünk>A kispesti Fidesz irodavezetőjének származásán gúnyolódik a baloldal
 
Írta: Szerk.
2019. április 15. 18:03
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Miközben Gajda Péter (MSZP) polgármester nemrég rendeletet is alkotott, hogy a kispestiek érdekében nem tűri a gyűlöletkelő megnyilvánulásokat a kerületben, Gajda párttársa, Lackner Csaba önkormányzati képviselő egy ázsiai édesapától származó magyar állampolgáron, a kispesti Fidesz iroda vezetőjén gúnyolódott. Pár nappal később az önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezetének jogi igazgatóhelyettese már odáig merészkedett, hogy gyűlöli a sárga, a vágottszemű, a betelepült, minden formáját és fajtáját. Képmutatás baloldali módra.

Miközben a baloldal előszeretettel hangoztatja magáról, hogy toleráns, befogadó és nem üldöz, nem gúnyol senkit, a Gajda Péter MSZP-s polgármester vezette Kispesten valami egészen elképesztő méreteket öltött a gyűlölet. Mindez odáig fajult a közösségi oldalon, hogy a kispesti Fidesz irodavezetőjének bőrszínére, tettek megjegyzéseket, sőt, származása miatt azt írták róla, ő egy idegen, ugyanolyan idegen, mint amilyeneket a Fidesz a határon túl szeretne látni – utalva az illegális bevándorlókra.

 

Migránsozás baloldali módra

A sort Lackner Csaba MSZP-s képviselő kezdte, aki az egyébként önkormányzati megbízatásokkal bíró barátjával gúnyolódott, és sértő megjegyzéseket tett a közösségi oldalon a kispesti Fidesz iroda vezetőjére, mondván, hogy a magyar édesanyától és japán édesapától származó magyar állampolgár, Song Simon másodgenerációs migráns, a kispesti Fidesz bevándorlásellenes reklámarca. Az elítélendő megnyilvánulások miatt Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető arra szólította fel Gajda Péter (MSZP) polgármestert, hogy szólítsa fel párttársát, származása alapján senkin ne élcelődjön, és kérjen bocsánatot. 
„Remélem a főnököd, Gajda Péter észreveszi azt is a saját frakciójában, hogy aki ilyen, valakinek a származására vonatkozó megnyilvánulásra képes, nem méltó képviselőnek” – írta Dódity. Az eset azért is nagyon visszázs, mert, mint ismeretes, Gajda Péterék az országgyűlési választások előtt rendeletet módosítottak, amely arról szólt, ne lehessenek gyűlöletkeltő tartalmak Kispest közterületein, és ne érhessen senkit hátrányos megkülönböztetés neme, származása, vallási kötődése és szexuális hovatartozása miatt, ami egyébként mindenkit megillető, alaptörvényben biztosított jog.

 

Álszentség baloldali módra
„Miközben nyilvánosan ezt a képet festi magáról, frakciójában ilyen képviselők is ülnek” – mondta Dódity Gabriella, aki hozzátette, nem is lehet mást várni a baloldaltól, amely akár jogellenes módon is védi a bevándorláspárti érdekeket. Ugyanis, mint ismeretes, a fent említett önkormányzati rendeletre hivatkozva leragasztatta Gajda Péter az országgyűlési kampányban a Fidesz „Együtt bontanák le a határkerítést” plakátjait. A Kúria mindezt jogellenesnek minősítette, és magát a rendeletet is megsemmisítette, mert az önkormányzat azzal túlterjeszkedett a saját hatáskörén.

 

Önkormányzati dolgozó is beszállt a „gyűlöletkampányba”

Amikor már azt gondolhatnánk, lecsillapodtak az indulatok, egy szintén önkormányzati alkalmazott folytatta a sort. Az önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezetének (GESZ) jogi igazgatóhelyettese döbbenetes módon, mérhetetlen indulattal folytatta a kispesti baloldal gyűlöletkampányát, amelyet Lacknerék megkezdtek. A hölgy meg nem erősített információk szerint Csécsei Béla volt SZDSZ-es józsefvárosi polgármester felesége volt. A hölgy azt írta Dódity Gabriella egy másik posztja alá kommentben Song Simonnak, hogy gyűlöli a félsárgákat, majd mindezt megerősítve, hogy nem csupán egy elírás volt, azt írta egy következő kommentjében, hogy gyűlöli a sárga, a vágottszemű, a betelepült, minden formáját és fajtáját! Majd azt írta a magyar állampolgárságú Song Simonnak, ugyanolyan idegen, mint azok, akiket határon túl akar látni – utalva az illegális bevándorlókra és a Fidesz álláspontjára is ezzel. Majd azt írta, élt muszlimok, hinduk és buddhisták között is, és senki, de senki ne akarja neki bebizonyítani, hogy rosszabbak, mint a szupi-hipi-hupi keresztények – mintha bárki is ezzel próbálkozott volna. Azt ugyan Dódity Gabriella mérsékletre intő kommentjét követően maga is elismerte, hogy pozíciójánál fogva talán lejjebb kellene venni, de még itt sem állt meg, minden alpáriságot elővéve nekiállt a Fidesz munkatársának a nevén is gúnyolódni – Song vagy Simon úr, legyen is bármelyik a hívóneve, akarom mondani a „keresztneve”.

A GESZ jogi igazgatóhelyettesének kommentjei. Kattintson a képre!

 

Dódity Gabriella - bár nem az ő feladata lett volna – ugyanebben a kommentfolyamban az önkormányzat nevében képviselőként elnézést kért az önkormányzati dolgozó rasszista megjegyzései miatt mindenkitől. Egyúttal megjegyezte, úgy tűnik, hogy ha ilyen megnyilvánulásokra képes munkatárs dolgozhat az önkormányzatnál, akkor a szocialista Gajda Péter személyzeti politikájával (is) baj van. Kíváncsian várjuk, hogy a történtek után mit lép Gajda, milyen következményei lesznek az elítélendő megnyilvánulásnak.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.