2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kispesti ingatlanpiac olcsónak számít a szomszédos kerületekéhez képest

Főoldal>Közérdekű>A kispesti ingatlanpiac olcsónak számít a szomszédos kerületekéhez képest
 
Írta: Szerk.
2021. augusztus 31. 10:56
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az, hogy mi számít olcsónak, viszonyítás kérdése. Kispest ingatlanárai például kedvezőbbek, mint a szomszédos kerületeké, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki számára elérhető árakat kínál. Országos viszonylatban ugyanis a legtöbb megyeszékhelynél, településnél drágább - olvasható az ingatlannet.hu piaci elemzésében.

Fél millió forint alatt van a kispesti házak négyzetmétere

 

Ha valaki a XIX. kerületben szeretne családi házat vásárolni, bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, azonban nem olyan mélyen, mintha a X., XVIII. vagy XXI. kerületben érdeklődne. Míg Kispesten a házak júliusi átlagos négyzetméter ára 470 ezer forint volt, addig a X. kerületben 750 ezer forint, a XVIII.-ban 560 ezer forint és a XXI.-ben 520 ezer forint.

 

Az ingatlannet.hu rávilágít arra, hogy a szomszédos kerületek közül egyedül a XXIII. mutatkozott olcsóbbnak. A kispesti házaknál négyzetméterenként átlagosan csaknem 100 ezer forinttal alacsonyabb áron kínálták őket eladásra idén júliusban.

 

 

A IX. kerülettel vetekszenek a kispesti lakásárak

 

Ahogy a családi házak esetében, úgy a lakáspiacon is kedvezőbbek a IX. kerület átlagárai a szomszédokhoz képest. Azonban a téglalakásokat tekintve Kispest négyzetméter árai csak kis híján – 10 ezer Ft/m2-rel – maradtak el a IX. kerületi 650 ezer Ft/m2-es átlagártól. A X., XVIII. és XXIII. kerület téglalakásainak júliusi átlagára azonban jóval magasabb, mint a kispestieké.

 

A vásárlók körében népszerű XVIII. kerületben idén júliusban a téglalakások átlagos négyzetméter ára 700 ezer forint, a XXIII. Kerületben 710 ezer forint, a X. kerületben pedig 850 ezer forint körül alakult. A vásárlók szempontjából a legpénztárcakímélőbb átlagos kínálati árral a XXI. kerületi téglalakások rendelkeztek a maguk 530 ezer forintos négyzetméter árukkal.

 

 

Albérlet vagy saját lakás?

 

Kering néhány tévhit az albérletek körül. Az egyik ilyen például az albérlet és saját lakás közötti dilemma. Sokan azt hiszik, hogy a sokéves bérleti díjból már kitelne egy saját tulajdonú otthon is. Ez azonban nem minden esetben állja meg a helyét. Egyrészt nem kevés önerőre van szükség ahhoz, hogy ilyen nagy összegben hitelt igényeljünk. Másrészt pedig nem biztos, hogy a bank megadja azt az összeget, amire szükségünk lenne.

 

Például az ingatlannet.hu júliusi statisztikai adatai alapján egy 50 m2 alapterületű albérletért Kispesten átlag 120 ezer forintot kell letenni az asztalra. Ez az összeg sok esetben takarhatja a lakáshitel törlesztőjét, de az is előfordulhat, hogy kevesebb annál – főleg ilyen magas ingatlanárak mellett.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.