2020. január 29., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kóbor kutyákért továbbra is az „Illatos út” jön

Főoldal>Közélet>A kóbor kutyákért továbbra is az „Illatos út” jön
 
Írta: Szerk.
2015. július 16. 14:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem kevés csúszással, de elindult a Kispesti Állatvédelmi járőrszolgálat, amelynek vezetőjével, Kruzslicz Annával a járőrautó átadóján beszélgettünk. Azt tapasztaltuk, hogy az állatvédő kispestieknek felemás érzéseik vannak a járőrszolgálattal kapcsolatban.
Havi 150.000 forint és egy szolgálati autó. Ez áll rendelkezésre Kruzslicz Annának, a kerületi állatvédelmi járőrszolgálat vezetőjének, aki kérdésünkre vázolta a szervezet működését.
 
Elsősorban egy élhető, kutyás–nem kutyás közösség kialakítása, és az állatkínzásos esetek visszaszorítása a cél a kerületben. Kispesten sok szörnyűséget tapasztaltam, személyesen hat embertől koboztam el állatot itt, de volt itt minden az illegális kutyaviadaloktól kezdve a házi csonkításig, továbbá szaporító telepek is működnek – mesélte Anna.
 
A kóbor kutyák sorsát illetően a járőrszolgálat Facebook oldalán több állatvédő is érdeklődött az iránt, hogy mi lesz a megmentett házi kedvencek sorsa, mit tesznek velük, hová kerülnek. Kíváncsiak voltak arra is, hogy ki állja majd az állatvédelmi járőrszolgálat által összeszedett sérült állatok gyógyítási költségeit. Sajnos ezeket a kérdéseket válasz nélkül törölte Kruzslicz Anna. Az aggódó állatbarátok mindezt szóvá tették a polgármesternek írt levelükben, és tőle várják a válaszokat. A járőrszolgálat vezetője lapunknak sem válaszolt minden kérdésre a megnyitón. Azt megtudtuk, hogy a kóbor állatok száma nagyon magas a kerületben, ezért azokkal a kispesti szolgálat nem tud foglalkozni, így továbbra is az Illatos úti Ebtelepre viszik őket a fővárosi ebrendészek.
 
Komolyabb kérdésekben kell rendet raknunk, úgymint az állatkínzás és helytelen állattartás. Fogadjuk a lakossági bejelentéseket, és vizsgáljuk a valódiságukat. Ha tényleges állatkínzás történt, hatósági állatorvos és a rendőrség jelenlétében lefoglaljuk az állatot. Ha orvosi ellátásra szorul, akkor egyből állatkórházba megy, onnan ideiglenes befogadóhoz és végül egy szerető gazdihoz, mint minden állatvédelmi szervezetben – mondta Kruzslicz, nyitva hagyva az orvosi ellátás költségeinek kérdését.
 
A konkrétumok hiányát már Dódity Gabriella, a kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője is többször kifejtette. A kezdeményezést nagy állatbarátként maga is nagyon fontosnak tartja, a polgármesteri programjában is szerepelt, de a letisztázatlan kérdések továbbra is aggasztják. Az állatvédők Facebookos kérdéseire – ellentétben az illetékesekkel – Dódity reagált.
 
– Pont azért félek, hogy működőképes lesz-e így a szolgálat, mivel úgy érzem, ezek a részletek egyáltalán nincsenek tisztázva – fogalmazott Dódity, hangsúlyozva, hogy a jó példaként előttük álló újpesti állatvédelmi járőrszolgálatnál a felsorolt kérdések mind megoldottak. – Egy sérült, törött lábú, medencéjű állat ellátása több tízezres költség. Nem tudom, ezt ki fogja fizetni, mint ahogyan azt sem, a chip nélküli állatok hová fognak kerülni – folytatta.
 
A frakcióvezető lapunknak elmondta: nagyon drukkol, hogy jól működjön a szolgálat, de úgy érzi, ezeket a kérdéseket mielőbb tisztázni kell. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.