2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A napokban kapják meg a megemelkedett bérüket az egészségügyben dolgozók

Főoldal>Közérdekű>A napokban kapják meg a megemelkedett bérüket az egészségügyben dolgozók
 
Írta: Szerk.
2016. október 10. 11:45
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ónodi-Szűcs Zoltán szerdán Kistarcsán, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a napokban kapják meg számlájukra az emelt összegű bérüket a munkavállalók.

“A szakdolgozóké négy ütemben, a szakgyógyszerészek alapbére pedig két ütemben emelkedik” – emlékeztetett az egészségügyért felelős államtitkár, miután kormányzati tárgyalásokat folytatott a kamarákkal. A több mint 97 ezer egészségügyi munkavállalót érintő béremeléssel kapcsolatban az államtitkár közölte azt is, közülük körülbelül hétezer dolgozó átsorolása nem történt meg szeptember 30-ig, így ők a későbbi korrekció után, hóközi utalással kaphatják meg emelt bérüket. “A béremelésre a fedezet erre az évre 19,2 milliárd forint!” – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán, aki azt is elárulta, hogy jövőre erre több mint 80 milliárd áll rendelkezésre.

 

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár

 

A gyógyszerészek, szakorvosok alapbére szeptember 1-jével 107 ezer forinttal nő, majd a jövő év november 1-jével további 100 ezer forinttal. A szakdolgozók alapbére 26,5 százalékkal, majd a jövő év novemberében 12 százalékkal, 2018-2019-ben 8-8 százalékkal emelkedik.

 

A béremelés mértékét adó rendelkezés átmeneti,  jövő év január 1-jével ugyanis törvény szerinti bértáblában fog majd megjelenni. Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár elmondta: egy egyetemről frissen kikerült orvosnak - aki most kezdi szakorvosi képzését és még hiányszakmát is választott - az alapbére a hiányszakmás ösztöndíjjal együtt 355 320 forint lehet, egy frissen vgzett szakrovos pedig 354 820 forintos alapbérel számolhat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.