2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A szülőket is aggasztja az óvodák állapota

Főoldal>Közülünk>A szülőket is aggasztja az óvodák állapota
 
Írta: Szerk.
2015. november 22. 13:02
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti óvodák elszomorító állapotáról már többször írtunk, múlt havi cikkünk azonban az eddigieknél is nagyobb port kavart. Abban arról is írtunk, hogy a Zrínyi utcai óvodában az önkormányzat több hónapon át képtelen volt megjavíttatni a wc-t, végül a gyerekek szülei hozatták rendbe azt.

Sokszor az a legkönnyebb a város vezetésének, ha pénzhiányra hivatkozik az elmaradó fejlesztéseknél, és adott esetben ezért még az intézményfejlesztési pályázatokra amúgy több milliárd forintot fordító kormányt is hibáztatja. De arra nehezen található elfogadható magyarázat, hogy egy pár ezer forintos költséggel járó wc javítását miért húzzák- halasztják hónapokig, és miért a szülőknek kell szerelőt hívniuk a saját pénzükből. És ez nem egyedi eset, sajnos sok helyütt olykor a legelemibb munkákat sem végzi el az önkormányzat, és van, hogy a szülőknek kell helyt állniuk. A cikkünkhöz érkezett számtalan észrevétel közül az egyiket közzétesszük, mert úgy érezzük, az édesanya tökéletesen megfogalmazta a lényeget. Javasoljuk megfontolásra Gajda Péter polgármesternek és csapatának is. 

 

Az egyik édesanya levele:

 

A cikkhez annyit szeretnék hozzáfûzni leginkább „Édesanyaként”, hogy az óvodaudvarunk felújítása (Zöld sziget- most már újra Bóbita) nem felújítás, ahogy elhangzott, hanem balesetelhárítás, vagy épp hibajavításoknak lehetne feltüntetni. Mert a kiálló betonkockák, a mászókás csúszda oldalrácsa… ugyanúgy hagy maga után kívánnivalót, nem is beszélve a konyhánk állapotával, amivel pályázott is az önkormányzat…ez utóbbi sajnos nem sikerült). Csak arra kérném a városvezetôket nagy-nagy szeretettel, hogy minket, szülőket nem érdekel ki-mit ígér, mibôl… Ez , sôt az összes kisdedóvó intézmény közös ügy kellene, hogy legyen, és legalább olyan fontos, mint egy kommunikáció, vagy az Arany óvoda , ahol minden fel van újítva az utolsó szögig, holott bôven lett volna igény a többi óvoda újítására, szinten tartására is… Természetesen sok a gyerek, és kellet ez is, de súlyozni kellett volna, mi a fontosabb, intézni valóbb... Kérném szépen, mindannyiukat – gyermeke legtöbbünknek van, és ők a legfontosabbak – tegyünk értük, tegyünk azért, hogy biztonságban nőhessenek fel, ne úgy, hogy mi, szülők örökösen harcoljunk a mindennapjaikért, mi dobjuk össze az újításra a pénzt , támogassuk az önkormányzati óvodát , szereljünk, és vigyünk ezt-azt… stb., hogy mehessenek a hétköznapok. Bár szívesen tesszük, mégis , nem a mi feladatunk kellene, hogy legyen!! Köszönöm!!!!!

 

Hasonló története van? Írja meg nekünk! ujsag@kispest.info

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.