2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A tanév elejétől Szatmári László nevét viseli a zeneiskola

Főoldal>Közülünk>A tanév elejétől Szatmári László nevét viseli a zeneiskola
 
Írta: Szerk.
2021. március 23. 16:50
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Méltó nevet kapott a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, e tanév kezdetétől az iskola alapítójának Szatmári László nevét viseli az oktatási intézmény, aki 1968-ban alapította meg a Kispesti Zeneiskolát.

„Szatmári Lászlót Zeneiskolánk első igazgatóját valamennyien tiszteljük és szeretjük” – mondja Csaba Attiláné Kati, az iskola korábbi igazgatója. A most már a boldog nyugdíjas éveit töltő Kati néni elmondta: mai napig bizalommal fordulhatnak az iskola alapítójához Szatmári Lászlóhoz, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a színvonalas tantestület létrehozásában, a családias, baráti légkör kialakításában. Szatmári László kiemelkedő teljesítménye nyomán nem is eshetett másra a választás, amikor az iskola névadójáról döntöttek. Az iskola „Laci bácsija” Kispest kulturális életének meghatározó alakjaként gyümölcsöző kapcsolatot épített ki a kerületi intézményekkel, a fővárosi és vidéki zeneiskolákkal egyaránt. Köznevelési hivatása mellett a Parlando című zenepedagógiai folyóirat megalapítója és hosszú évtizedekig felelős szerkesztője volt, ezáltal is sok segítséget nyújtott a kollégáknak.

 

„Örülünk, hogy zeneiskolánk első igazgatójának nevét vehette fel az iskola. Szatmári László személye valamennyiünk számára mindig biztos pontot jelentett intézményünk életében. 1973. január 1-től felkérést kaptam az igazgatóhelyettesi teendők ellátására, így Igazgató Úr nyugdíjba vonulásáig, 21 évig dolgoztunk együtt a legjobb tudásunk szerint, jóban, rosszban.

 

A kezdeti viszontagságos körülmények ellenére Szatmári László vezetése alatt a Zeneiskola nagyszerűen fejlődött.” - emlékezett vissza az intézmény korábbi vezetője, Kati néni, aki méltán büszke az iskola eredményeire, a növendékek megszámlálhatatlan országos és budapesti zenei versenyeken nyertek díjakat.

 

„Nagy büszkeség számunkra, hogy a zenei pályára került növendékeink közül nyolcan tértek vissza tanárként régi iskolájukba. Különleges jó érzés, hogy a tanáraik és a régi növendékeik együtt taníthattak. Szatmári László pályafutása alatt számtalan hegedűs növendékét is felkészítette a zenei pályára, akik nívós teljesítményükkel nagy örömet és boldogságot jelentettek iskolánknak” – méltatta az iskolaalapítójának teljesítményét Kati néni.

 

Névjegy

 

Szatmári László, nyugdíjas zeneiskola igazgató, hegedűművész-tanár, a Parlando alapító főszerkesztője.

Gyémánt diplomás pedagógus, azaz hatvan éve szerezte meg első diplomáját.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.