2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A többség ma estig megkapja minden idők legmagasabb összegű nyugdíjprémiumát

Főoldal>Közérdekű>A többség ma estig megkapja minden idők legmagasabb összegű nyugdíjprémiumát
 
Írta: Szerk.
2021. november 12. 09:56
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülők többsége ma estig megkapja minden idők legmagasabb összegű nyugdíjprémiumát. A magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően mindenen jogosult – mintegy 2,5 millió honfitársunk – a maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapja meg a megemelt összegű ellátása mellett, összesen körülbelül 100 ezer forintot.

Elkezdték kézbesíteni a postások a nyugdíjprémiumot, amit a többség ma estig, de legkésőbb a hónap végéig minden érintett megkap – személyesen vagy a bankszámláján. A gazdaság jó teljesítményének köszönhetően a megszokotthoz képest minden nyugdíjas – az átlagnyugdíjat kapók is – körülbelül 100 ezer forinttal magasabb összeget kap: a maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett megkapják a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.

 

Az Orbán-kormány korábban már háromszor – 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben – folyósított nyugdíjprémiumot, a koronavírus-járvány okozta válság miatt tavaly erre nem volt lehetőség. A sikeres válságkezelés eredményeként a juttatás ismét megilleti a nyugdíjasokat, sőt: idén minden eddiginél nagyobb összegű nyugdíjprémiumban részesülnek, jövőre pedig megkapják a 13. havi nyugdíjat is. A juttatások ráadásul nemcsak az öregségi nyugdíjban részesülőknek járnak.

 

Noha már távolinak tűnik, de éppen ezért nem szabad felednünk: Gyurcsány Ferenc kormányzása idején nemcsak hogy megszűnt a 13. havi nyugdíj, de a törvénybe foglalt ígéret sem teljesült, ami szerint nagy gazdasági növekedésnél prémiumot kapnak a nyugdíjasok. Mivel a megszorítás-párti baloldal a pénzügyi és gazdasági összeomlás szélére kormányozta az országot, ezért az említett ígéretük nem is valósulhatott volna meg, így elmondható: félrevezették a választókat. Mindezt tetézte, hogy az akkori, szocialista kormányzat a nyugdíjkorhatárt is felemelte.

 

A lapunknak nyilatkozott Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány 2009. március 13-án nyújtotta be az Országgyűlésnek a 13. havi nyugdíj elvételéről szóló törvényt.

 

Gyurcsány Ferenc nemcsak a beterjesztő kormány miniszterelnökeként vett részt a 2,4 millió nyugdíjast sújtó döntés meghozatalában: a törvényt ő maga meg is szavazta az MSZP- és az SZDSZ-frakcióval együtt. A baloldali kormányzat, amely az országot a csőd szélére sodorta, akkor is javarészt a nyugdíjasokat – de persze nemcsak őket – sújtotta, amikor 2007 februárjában a vizitdíj és kórházi napidíj bevezetésével fizetőssé tették az egészségügyet.

 

"Az idős emberek felé tisztelettel és hálával tartozunk azért, hogy felépítették ezt az országot. Éppen ezért fontos, hogy a kormány soha nem látott mértékű nyugdíjprémiumban részesíti őket, és elindította a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszavezetését is. Ebből is látszik, mekkora téttel bír majd a 2022-es országgyűlési választás, amikor is a megszorítás-párti baloldal megpróbál majd ismét hatalomra kerülni" - hangsúlyozta.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.