2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ablak a világra: megnyílt a wekerlei Polgári Szalon

Főoldal>Közülünk>Ablak a világra: megnyílt a wekerlei Polgári Szalon
 
Írta: Szerk.
2018. február 05. 13:53
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Állítsuk meg az időt. Vegyük észre azokat a dolgokat is, amelyek mellett nap mint nap, elmegyünk. Ebben segít a most megnyílt Polgári Szalon Wekerlén.

Ablakok. Urmai Ungurán László kiállításának megnyitójával egy új világ kezdődött el Kispesten. A művész ezer szállal kötődik Wekerléhez, talán ezért is esett pont rá a választás a Polgári Szalon megnyitójára.

 

 

-       A hely a régi könyvtár helyén adott volt, de az ötlet akkor jött, amikor rájöttünk, hogy a közelben lévő buszmegállóba, vagy buszmegállóból mindig rohannak az emberek… valahová – mondta el lapunknak Vitéz Tamás, a Wekerlei Polgári Egyesület vezetője, aki hozzátette: egy olyan bemutatkozó helyet szerettek volna létrehozni, ahol a helyiek megismerhetik egymást, a közöttük élő tehetségeket, művészeket. Ahol közel kerülhetnek egymáshoz, nem csak egy futó pillantásra a hétköznapokban.

 

 

 A Szalon egy forgalmas helyszín közepén található a Kós Károly téren.  Kezdetben a helyiek számára nyújtanak bemutatkozási lehetőségeket, kamara kiállításokat, de a terveik között szerepel, hogy tágítják a kört Kispestre, majd a fővárosra is. Könyvbemutatókat, előadásokat, közönségtalálkozókat is szerveznek. És az is tervezik, hogy felélesztik a rég volt Ady mozi emlékét, élményét is. Mivel hosszas egyeztetés után sajnos nem tudták újra mozivá alakítani és nem maradt közösségi épület Wekerlén, így most a Polgári Szalon igyekszik lehetőséget adni egy Wekerle-mozi jellegű Filmklubnak, ahol majd 40-50 fő is elférhet. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.