2019. január 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ablak a világra: megnyílt a wekerlei Polgári Szalon

Főoldal>Közülünk>Ablak a világra: megnyílt a wekerlei Polgári Szalon
 
Írta: Szerk.
2018. február 05. 13:53
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Állítsuk meg az időt. Vegyük észre azokat a dolgokat is, amelyek mellett nap mint nap, elmegyünk. Ebben segít a most megnyílt Polgári Szalon Wekerlén.

Ablakok. Urmai Ungurán László kiállításának megnyitójával egy új világ kezdődött el Kispesten. A művész ezer szállal kötődik Wekerléhez, talán ezért is esett pont rá a választás a Polgári Szalon megnyitójára.

 

 

-       A hely a régi könyvtár helyén adott volt, de az ötlet akkor jött, amikor rájöttünk, hogy a közelben lévő buszmegállóba, vagy buszmegállóból mindig rohannak az emberek… valahová – mondta el lapunknak Vitéz Tamás, a Wekerlei Polgári Egyesület vezetője, aki hozzátette: egy olyan bemutatkozó helyet szerettek volna létrehozni, ahol a helyiek megismerhetik egymást, a közöttük élő tehetségeket, művészeket. Ahol közel kerülhetnek egymáshoz, nem csak egy futó pillantásra a hétköznapokban.

 

 

 A Szalon egy forgalmas helyszín közepén található a Kós Károly téren.  Kezdetben a helyiek számára nyújtanak bemutatkozási lehetőségeket, kamara kiállításokat, de a terveik között szerepel, hogy tágítják a kört Kispestre, majd a fővárosra is. Könyvbemutatókat, előadásokat, közönségtalálkozókat is szerveznek. És az is tervezik, hogy felélesztik a rég volt Ady mozi emlékét, élményét is. Mivel hosszas egyeztetés után sajnos nem tudták újra mozivá alakítani és nem maradt közösségi épület Wekerlén, így most a Polgári Szalon igyekszik lehetőséget adni egy Wekerle-mozi jellegű Filmklubnak, ahol majd 40-50 fő is elférhet. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.