2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Állami forrásból valósult meg jelentős fejlesztés az Egészségügyi Intézetben

Főoldal>Közérdekű>Állami forrásból valósult meg jelentős fejlesztés az Egészségügyi Intézetben
 
Írta: Szerk.
2020. szeptember 11. 12:41
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elkezdődött a Kispesti Egészségügyi Intézetben az egynapos sebészeti ellátás kialakítása, ennek részeként 57 millió forintos állami forrásból a földszintre költözött a laboratóriumi részleg. A kialakításhoz szükséges további lépések fedezete is rendelkezésre áll, hiszen az Egészséges Budapest Programban közel egymilliárd forintos kormányzati támogatásban részesült Kispest.

A laboratóriumi részleg a második emeletről a földszintre költöztetésével megvalósult a Kispesti Egészségügyi Intézetben az egynapos sebészeti ellátás kialakításának első lépése. A kormányzati döntés értelmében 57 millió forintos állami forrásból megvalósult „költözés” során a laboratóriumi részleg korábbi második emeleti helyét a fizikoterápiás egységek vették át, így egy emeleten lett megtalálható valamennyi fiziko- és mozgásterápiás részleg, mivel a masszázslaborok is ezen a szinten vannak.

 

 

–A kormány további, Egészséges Budapest Programból származó, közel egymilliárd forintos támogatásából pedig egyéb eszközfejlesztések mellett kialakítják majd az egynapos sebészetet, amely még színvonalasabb ellátást biztosít a kispestieknek – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő az előző ciklusban fejlesztéspolitikai tanácsnokként sokat dolgozott azért, hogy Kispest részesülhessen az EBP támogatásból, miután a baloldali városvezetés úgy töltötte kia kormányzati igényfelérőt, hogy jelezték, rendelkezésre áll a forrás az Egészségügyi Intézet homlokzatának felújításához. Ebből pedig azt lehetett kiolvasni, hogy a kispesti intézmény esetében a kerületnek nincs szüksége a kormányzat támogatására. A baloldali városvezetés által ilyen módon kitöltött igényfelmérő azt eredményezte, hogy Kispest szinte egyedüliként kért eredetileg forrást. Dódity Gabriella emlékeztetett: a kispestiek még színvonalasabb egészségügyi ellátását célzó sebészet kialakítása mellett eszközfejlesztések is megvalósulnak az EBP-forrásból.

 

A képre kattintva megtekintheti galériánkat.

 

Az egynapos sebészet kialakításának többi lépéséhez tehát biztosított a kormányzati forrás, hiszen az Egészséges Budapest Program keretein belül 931 millió forint áll rendelkezésre. A következő lépések során a fizikoterápiás egységek korábbi első emeleti helyére a harmadik emeletről az ortopédia kerülne, így egymás mellett lenne a hasonló területen tevékenykedő reumatológiával. Ez tenné lehetővé, hogy a harmadik emelet jobb szárnyán helyet kaphasson majd az egynapos sebészet.

 

 

– Ezzel tovább bővülne az amúgy is széles szakmai portfólióval működő egészségügyi intézetünk, és mivel a kerületben nincs aktív kórház, de bizonyos területeken más kerületek lakosai felé is fennáll az ellátási kötelezettségünk, nagyjából 70 ezer ember egészségügyi ellátására lenne jó hatással – mondta korábban lapunknak Dr. Kumin Marianna, az intézmény főigazgatója, akinek a szakmai programjában is szerepel az egynapos sebészet kialakítása.

 

Az átadó ünnepségen Dr. Kumin Marianna úgy fogalmazott, hogy a labor részleg földszintre költöztetése nem csupán egy fontos lépés az egynapos sebészeti ellátás kialakításához, de a betegek szempontjából is előnyös, hiszen földszinten gyorsabban elérhető. Egyébként a laborvizsgálatokat jelentősen meggyorsíthatja az is, hogy immár internetes előjegyzésben is lehet időpontot foglalni. Ezek a fejlesztések pedig igazolják, hogy Dr. Kumin Marianna személyében jó kezekben van a Kispesti Egészségügyi Intézet.  

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.