2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Aminek azóta sincs felelőse…

Főoldal>Közérdekű>Aminek azóta sincs felelőse…
 
Írta: Szerk.
2024. május 03. 10:16
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kerítésfelújítás 30 millióért, de a Google fotók alapján nyoma sincs új kerítésnek. Tizenegy gáztűzhely az
óvodában, ahonnan kikötötték a gázt. Régi vas kád a mosókonyhában, amit papíron körbe burkoltak, és új
vízcsapot is kapott; csak épp a kád nincs sehol. És természetesen, ahogy az Kispesten lenni szokott: felelős
az ablakban. Egyetlen eredmény: a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.

Ha le kellene fotóznunk az arcátlanságot, egész biztosan ebbe az óvodába mennénk. A gyerekintézmény felújítása hemzseg a félig, vagy a nem a megrendelés szerint elvégzett munkáktól. „Ilyen az, amikor a baloldal felújít a kispesti gyerekeknek 180 millió forintból egy óvodát…” – kezdte Dódity Gabriella Fidesz-KDNP-s fővárosi képviselő másfél évvel ezelőtt a Facebook-posztját, amelyben a Százszorszép Óvoda felújításának részleteit szemléltette.

 

Mr. Negyven Százalék akcióban

 

A munkák kapcsán érdemes tudni, hogy azokat 2019 nyarán végeztette el a baloldali vezetésű önkormányzat, a projektet pedig a baloldal által vitatott korrupciógyanús hangfelvételeken sokat emlegetett Kránitz Krisztián, a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet akkori vezetője írta alá. Miután átadták a felújított intézményt, kiderült, hogy a végeredmény nem éppen úgy sikerült, mint amire számítani lehetett: az értékkülönbség a valós munkák és a papíron szereplők között több tízmillió forint is lehet.

 

 

A pofátlanság teteje

 

A kerítés felújításának 30 millió forintos költségvetésében új kerítéselemek is szerepelnek, ám az szemmel láthatóan a régi maradt, s mindössze lemázolták azt. A lábazat pedig már elkezdett szétesni, így az felújításra szorul. Elszámoltak 11 (!!) db gáztűzhelyet, ami önmagában nonszensz, főleg úgy, hogy az óvodában kikötötték a gázt. Falba beépíthető wc tartályok szerepelnek a költségvetésben, de a vizesblokkban jóval olcsóbb, falsík előttiek vannak. A régi vas kádnak már nyoma sincs a mosókonyhában, de a költségvetés annak felújítását és körbeburkolását is tartalmazza. A radiátorok védőrácsai is benne vannak a költségvetésben, de azokat sem látni az intézményben – áll két évvel ezelőtti hírekben. 

 

Nulla következmény

 

A kispesti hangfelvételek és különféle gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt immár öt éve nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, a botrányos óvodafelújítás is az ügyek között van. A Mr. Negyven Százalékként emlegetett vagyonkezelő igazgató sem lett felelősségre vonva mindezért, sőt, megduplázták a fizetését, ahogyan az a hangfelvételeken hallható volt, és még éveken át, egészen a tavalyi elbocsátásáig dolgozhatott a kispesti közpénzek körül. Messzire nem ment, ugyanis a mostani önkormányzati választási kampányban a kispesti baloldalt erősíti a standolásokon. A botrányos óvodafelújítás kapcsán Gajda Péter polgármester a képviselő-testületi ülésen csak annyit mondott: mindez mindössze „narancssárga köd”. Azt már csak mi tesszük hozzá, tehát itt sincs semmi látnivaló.

 

 

Botrányos állapotok

 

Mint arról korábban beszámoltunk, az óvodák és bölcsődék tragikus állapotban voltak 2017-ben és 2018-ban. Beszögelt ablakok, penészes falak, töredezett csempe, beázó tetők, balesetveszélyes udvarok, és a sort hosszasan sorolhatnánk, milyen elfogadhatatlan körülmények jellemezték egy-egy intézmény állapotát. Volt olyan bölcsőde, amelyben csak meleg víz folyt a csapból, de olyan is, amelyben ha elindították a régi, ezeréves eszközöket a mosókonyhában, levágta a biztosítékot az egész épületben az elavult hálózat miatt a rendszer. A kispesti Fidesz-KDNP frakció rengeteget küzdött azért, hogy a gyermekintézmények felújítására nagyobb összeget fordítson a városvezetés. Sikerrel jártak, és a korábban száz milliós nagyságrendű költést többszörösére emelték, és számos intézményt rendbe hoztak belőle. A sajnálatos csak az, hogy mindehhez az intézményekben készült fotók nyilvánosságra hozására is szükség volt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.