2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a Bólyai iskola főzőkonyháját is

Főoldal>Közélet>Átadták a Bólyai iskola főzőkonyháját is
 
Írta: Szerk.
2015. április 01. 13:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Bólyai János Általános Iskola főzőkonyhájának átadásával lezárult Kispest 230 millió forintos közétkeztetési beruházás. A PENSIO Minőségi Közétkeztetési Kft. 2013. óta összesen négy kerületi iskola főzőkonyháját újította fel, ami mintegy 5000 óvodás, iskolás gyermek mindennapi étkezésére van kedvező hatással, és 33 új munkahelyet is teremtett Kispesten.

A kormány célja, hogy minőségi alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával előállított egészséges ételek készüljenek a közétkeztetésben, kevesebb cukor és só hozzáadásával. Jelenleg a bölcsődések 26, az óvodások 46, míg az általános iskolások 58 százaléka étkezik ingyen vagy kedvezményes áron. Jövőre még az ideinél is 10 milliárd forinttal több jut majd a gyermekétkeztetés támogatására, 2016-tól pedig már a gyerekek kétharmada ingyenesen kap ételt a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban. A kormány további szándéka, hogy elérje, egyetlen gyerek se menjen éhesen óvodába, iskolába – mondta el lapunknak Mihály András. Ősztől kötelezővé válik három éves kortól az óvodába járás, amely a gyermekéhezés felszámolásában sokat segít –tette hozzá a közművelődési, oktatási, sport, ifjúságpolitikai és egészségügyi bizottság Fidesz-KDNP-s tagja.

 

Elsőként a Vass Lajos, majd a Puskás Ferenc, az Eötvös József és végezetül a Bólyai János Általános Iskola főzőkonyháját újította fel az önkormányzat megbízásából a PENSIO Minőségi Közétkeztetési Kft. Mind a négy iskolában víz-, gáz- és villanyszerelés, burkolás, festés, nyílászárók javítása és cseréje történt, valamint új berendezéseket, konyhai bútorzatot is kaptak az intézmények. A modernizációs programra kötött szerződés értelmében az üzemeltetési időszak végén az összes létesítmény, berendezés és gép átkerült a kispesti önkormányzat birtokába, így nem csak a gyerekek, hanem a kerület összes lakója jól jár ezzel a beruházással.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.