2020. június 05., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (16)
április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a játékokat az óvodáknak és bölcsődéknek

Főoldal>Kölyök>Átadták a játékokat az óvodáknak és bölcsődéknek
 
Írta: Szerk.
2018. június 13. 08:30
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Átadta a kispesti Fidesz által meghirdetett ajándékgyűjtésen összegyűlt játékokat Dódity Gabriella és Szathury Kolos képviselő, valamint Fekete Márk, a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja. Dódity Gabriella ugyanis megkérte a kispestieket, hogy akinek van használható játéka, ajánlja fel az intézményeknek, miután azzal szembesült, hogy a szülők és az alapítványok segítsége nélkül erre sok helyen nem futja. Ráadásul a baloldali városvezetés leszavazta a Fidesz-KDNP kezdeményezését, hogy az óvodákhoz hasonlóan a bölcsődék is kapják meg az 1-1 millió forintos támogatást.

Hatalmas volt az öröm, amikor megjelentek a játékokkal teli dobozokkal a Harangvirág, az Eszterlánc és a Bokréta bölcsődékben. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) kezdeményezésére ugyanis nagyon sok kispesti ajánlotta fel már nem használt játékait, hogy a nevelési intézmények kis lakóinak örömet szerezzenek vele.  A gyűjtéshez egyébként a szervezet tagjai is csatlakoztak, Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) egy trambulint ajánlott fel, amellyel a Napraforgó Óvoda csoportjait lepték meg.

 

 

Fekete Márk kislánya, Anita is úgy gondolta, hogy segíteni szeretne, ezért megkérte az apukáját, hogy az általa összeállított, szőrme állatokból álló csomagot együtt vigyék el a bölcsődéknek.

- Örülök, hogy ha másként egyelőre nem is, de legalább így tudtunk segíteni az intézményeknek. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk és felajánlotta a játékokat – mondta el Dódity Gabriella, utalva arra, hogy többször kezdeményezték, kapjanak plusz támogatást az intézmények. Először a költségvetés tervezésekor javasolták, hogy 1-1 millió forintot adjon az önkormányzat az óvodáknak és a bölcsődéknek erre a célra, de a baloldali képviselők leszavazták. Végül kerülő úton az óvodák mégis megkapták a támogatást, ezért a Fidesz-KDNP frakció tovább küzdött a bölcsődékért. A legutóbbi testületi ülésen újra megpróbálták kiharcolni, hogy megkapják a bölcsik is az egyszeri 1-1 millió forintot, de ismét leszavazta a baloldali vezetés, mondván, arra még meg kell keresni a forrást rá. Ez azért érthetetlen, mert a zárszámadás szerint az önkormányzatnak 1,5 milliárdos pénzmaradványa van, az óvodákat és bölcsődéket fenntartó és karbantartó szervezeteknek, a GESZ-nek és a VAMÜSZ-nek pedig 220 milliós tartaléka maradt a tavalyi évről, amelyet felhasználhatnak.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.