2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a játékokat az óvodáknak és bölcsődéknek

Főoldal>Kölyök>Átadták a játékokat az óvodáknak és bölcsődéknek
 
Írta: Szerk.
2018. június 13. 08:30
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Átadta a kispesti Fidesz által meghirdetett ajándékgyűjtésen összegyűlt játékokat Dódity Gabriella és Szathury Kolos képviselő, valamint Fekete Márk, a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja. Dódity Gabriella ugyanis megkérte a kispestieket, hogy akinek van használható játéka, ajánlja fel az intézményeknek, miután azzal szembesült, hogy a szülők és az alapítványok segítsége nélkül erre sok helyen nem futja. Ráadásul a baloldali városvezetés leszavazta a Fidesz-KDNP kezdeményezését, hogy az óvodákhoz hasonlóan a bölcsődék is kapják meg az 1-1 millió forintos támogatást.

Hatalmas volt az öröm, amikor megjelentek a játékokkal teli dobozokkal a Harangvirág, az Eszterlánc és a Bokréta bölcsődékben. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) kezdeményezésére ugyanis nagyon sok kispesti ajánlotta fel már nem használt játékait, hogy a nevelési intézmények kis lakóinak örömet szerezzenek vele.  A gyűjtéshez egyébként a szervezet tagjai is csatlakoztak, Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) egy trambulint ajánlott fel, amellyel a Napraforgó Óvoda csoportjait lepték meg.

 

 

Fekete Márk kislánya, Anita is úgy gondolta, hogy segíteni szeretne, ezért megkérte az apukáját, hogy az általa összeállított, szőrme állatokból álló csomagot együtt vigyék el a bölcsődéknek.

- Örülök, hogy ha másként egyelőre nem is, de legalább így tudtunk segíteni az intézményeknek. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk és felajánlotta a játékokat – mondta el Dódity Gabriella, utalva arra, hogy többször kezdeményezték, kapjanak plusz támogatást az intézmények. Először a költségvetés tervezésekor javasolták, hogy 1-1 millió forintot adjon az önkormányzat az óvodáknak és a bölcsődéknek erre a célra, de a baloldali képviselők leszavazták. Végül kerülő úton az óvodák mégis megkapták a támogatást, ezért a Fidesz-KDNP frakció tovább küzdött a bölcsődékért. A legutóbbi testületi ülésen újra megpróbálták kiharcolni, hogy megkapják a bölcsik is az egyszeri 1-1 millió forintot, de ismét leszavazta a baloldali vezetés, mondván, arra még meg kell keresni a forrást rá. Ez azért érthetetlen, mert a zárszámadás szerint az önkormányzatnak 1,5 milliárdos pénzmaradványa van, az óvodákat és bölcsődéket fenntartó és karbantartó szervezeteknek, a GESZ-nek és a VAMÜSZ-nek pedig 220 milliós tartaléka maradt a tavalyi évről, amelyet felhasználhatnak.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.