2024. március 03., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az első perctől helytállnak az Egészségügyi Intézet dolgozói

Főoldal>Közérdekű>Az első perctől helytállnak az Egészségügyi Intézet dolgozói
 
Írta: Szerk.
2020. április 16. 14:53
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Saját készítésű textil védőmaszkokat is gyártanak a Kispesti Egészségügyi Intézet dolgozói, ahol a vírus megjelenését követően azonnal meghozták a védekezéshez szükséges intézkedéseket: naponta többször fertőtlenítik és takarítják az egész épületet, a 65 év feletti orvosok telekommunikációs eszközökkel vesznek részt a munkában, de az intézményben leállították a nem sürgős, halasztható tevékenységeket is. Emellett az intézet honlapján naprakész információkkal tájékoztatják a lakosságot.
A koronavírus magyarországi megjelenésének pillanatától megkezdte a szükséges megelőző és védekezési intézkedések meghozatalát a Kispesti Egészségügyi Intézet – tájékoztatta lapunkat Dr. Kumin Marianna, az intézmény főigazgatója. Elmondta, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben két fő elv köré csoportosíthatók a feladatok: egyrészt az intézet dolgozóinak védelme mellett biztosítani Kispest lakossága részére az egészségügyi szakellátást. Ehhez kapcsolódóan az intézmény 65 év feletti dolgozói nem vesznek részt a közvetlen betegellátásban, de ők is közreműködnek a munkában, a digitális lehetőségek széles tárházát igénybe véve: telefonon, e-mail-ben, skype-on történik az orvosi tanácsadás, a krízis intervenció, nem csak az intézet betegei, de Kispest egész lakossága részére. A másik fő feladatkör a lakosság naprakész, hiteles tájékoztatása a vírussal, a járvánnyal kapcsolatban, ehhez az Egészségügyi Intézet honlapján (http://euint.kispest.hu/) rendszeresen frissülő kormányzati, fővárosi és kerületi információkat találhatunk. Itt a továbbiakban még szélesebb körben fogják az idős kollégák részére biztosítani a video konzultációkat, de szeretnék a tapasztalt munkatársak szakmai ismeretét egy-egy konkrét témával kapcsolatos írás formájában is közkinccsé tenni.
 
Minden szükséges intézkedést időben meghoztak
A fenti intézkedések mellett a védekezést közvetlenül szolgáló konkrét döntések értelmében a vírus hazai megjelenésekor kikerült az intézménybe három, érintés nélküli, automata kézfertőtlenítő készülék, napjában többször megvalósul a mindenre kiterjedő, alapos fertőtlenítés és takarítás. Megkezdték az első naptól a textil védőmaszkok intézetben történő gyártását is, amelyet minden dolgozó és valamennyi saját maszkkal nem rendelkező, az intézetbe érkező beteg is megkap, hiszen kötelező annak viselése. Ezek a maszkok fertőtlenítő mosás-szárítás, vasalás és további eljárás után újra biztonsággal használhatók. Az intézmény területére egyébként csak a főbejáraton lehet belépni, miután az érkező beteg megnyugtató válaszokat adott a fertőzéssel kapcsolatos fontos, amolyan „szűrő” kérdésekre. Ez hetente a dolgozóknak is kötelező, a munkába állás feltételeként.
 
– Összeállítottunk hét darab komplett védőfelszerelés csomagot is, amelyek használatára hála Istennek eddig nem volt szükség. A 65 év feletti kollégák digitális eszközökkel vesznek részt a betegellátásban, de egyéb területeken, ahol a munka jellege lehetővé teszi, elrendeltük az otthoni munkavégzést. A kollégákkal kerüljük a személyes érintkezést, itt is az elektronikus eszközöket hívjuk segítségül, így tartunk megbeszéléseket, értekezleteket és a direkt találkozások csökkentéséért megszüntettük a párhuzamos rendeléseket – sorolta a meghozott óvintézkedéseket a főigazgató. Hozzátette: az első napokban leállítottuk a nem sürgős jellegű tevékenységeket, mint a halasztható szűrések, gyógytorna, fizikoterápia, masszás, vagy a kritikus gasztroenterológiai eszközös vizsgálatok.
 
A főigazgató mindenki számára ajánlja az Egészségügyi Intézet honlapján létrehozott „Korona híradó” blokkot, ahol minden fontos információ, tájékoztató és a jó példákat bemutató videók is megtalálhatók.
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.