2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az idei kampányban végre elkészül a Zoltán utcai sportpálya is?

Főoldal>Közérdekű>Az idei kampányban végre elkészül a Zoltán utcai sportpálya is?
 
Írta: Szerk.
2019. február 05. 11:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Évek óta ígérgeti Gajda Péter (MSZP) polgármester, hogy közösségi használatba és működtetésbe adják, valamint nevet is keresnek a Zoltán utcai sporttelepnek. A kerítése lassan kidől, a közösségi használatba szánt terület parlagon hever, Gajda Péter sportért felelős DK-s alpolgármestere pedig még csak azzal sincs tisztában, hogy fizetni kell az elvileg ingyenesen használható önkormányzati sporttelepen a focipályáért.

Gajda Péter 2014-es polgármesteri programjában már szerepelt az egykoron szebb napokat megélt Zoltán utcai sportpálya rendezése, amelynek egy része méltatlanul elhanyagolt állapotban van. Gajda akkor azt ígérte: „Wekerlén vállaljuk, hogy a városrész legnagyobb civil szervezetével, a Wekerlei Társaskörrel együttműködve, közösségi használatba és működtetésbe adjuk a Zoltán utcai Sporttelepet, és nyílt lakossági ötletpályázattal a városrész szellemiségéhez jobban illeszkedő nevet is találunk a sporttelepnek”. De a csaknem 3000 négyzetméteres területhez – amelynek egy részén jelenleg parkoló, a másik felén pedig egy lepusztult, elhanyagolt terület van –, érdemben eddig nem foglalkozott az önkormányzat.

A közösségi használatba adásra váró tér üresen tátong, a kerítése pedig némi túlzással már-már kidől; teljesen méltatlan nemcsak Wekerletelephez, hanem Kispesthez is.

 


A tavaly decemberi képviselő-testületi ülésen, a Sportkoncepció tárgyalása során képviselői kérdésként újra előkerült a Zoltán utcai sportpálya fejlesztése is. Gajda Péter válaszában elmondta, hogy a Zoltán utcára nagyjából már elkészültek a kiviteli tervek, vagyis öt év alatt nagyjából sikerült összeállítani a koncepciót, de a megvalósításáról még szó sincs. Pedig a kerület sajnos nem bővelkedik olyan területekkel, amelyet a kispestiek szabadon használhatnának sportolásra.

 

 

- Az önkormányzat saját költségén megépítette a műfüves pályát, majd bérbe adta az egész területet, és most a közpénzen megépített pálya hasznát egy vállalkozó szedi. Ha jól tudom, a legutolsó összeg 6000 forint volt pár éve, amiért bérbe lehetett venni egy órára. Ezt a helyzetet mielőbb rendezni kell, hogy a kispestiek végre szabadon használhassák ezt a területet, ahogyan egyébként azt Gajda Péter 2014-ben megígérte – mondta el lapunknak Ékes Gábor (Fidesz-KDNP), aki képviselőtársaival, Dódity Gabriellával és Lazányi Ferenccel egy helyszínbejáráson ismét szembesült azzal, hogy milyen hatalmas terület áll elhagyatottan, kihasználatlanul. A pálya fejlesztése egyébként azt a célt szolgálta volna, hogy az egyébként túlterhelt Kós Károly téri sportpályák mellett legyen még egy sportolásra alkalmas, ingyenesen használható terület a sportolni vágyó kispestieknek. Amennyiben a polgármester komolyan gondolja, hogy támogatni kívánja a kerületiek egészséges életmódját, sportolását, ennek már rég meg kellett volna történnie - tette hozzá a képviselő. 

Nem is csodálkozunk azon, hogy az elmúlt évek sem voltak elegendőek ahhoz, hogy a pályát megújítsák, és közösségi használatba adják, hiszen a sportért felelős DK-s alpolgármesternek, Kertész Csabának, a Sportkoncepció előterjesztőjének – ahogy egyébként Gajda Péternek szintén - fogalma sem volt arról, hogy fizetni kell a pályáért, azt mondta, hogy utána fog nézni. Jól látszik, hogy a sportért felelős baloldali városvezető mennyire van képben a kerületi sportélet tekintetében…

Információink szerint az idei, egyébként választási év költségvetésében szerepel ennek a sportpályának is a rendbetétele.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.