2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az udvarokat megjavítják, a konyhák továbbra is veszélyesek

Főoldal>Közélet>Az udvarokat megjavítják, a konyhák továbbra is veszélyesek
 
Írta: Szerk.
2015. július 16. 13:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az óvodákban uralkodó, helyenként balesetveszélyes állapotokról szóló sajtóhírek megjelenése, illetve a Fidesz-KDNP-s képviselők többszöri jelzése nyomán kialakult politikai nyomásnak köszönhetően a baloldali városvezetés is belátta, hogy nem halogathatja tovább az udvarok rendbe tételét. Azonban még számos probléma megoldása várat magára.

Addig halogatta a városvezetés az óvodai udvarok és játékok felújítását, mire sok helyen balesetveszély miatt le kellett zárni azokat. Bár a mostaniak ezt a vagyonkezelő előző vezetésére fogták, a birtokunkba került bizonyíték szerint a mostani igazgató sem érezte fontosnak, hogy mielőbb lépjen. A kerületi MSZP lapjában is azt írták, azért nem újították fel a játékokat, mert a vagyonkezelő előző vezetésének vastagon fogott a ceruzája, ezt azonban cáfolja a képünkön látható irat, amely szerint a Zöld Ágacska Óvoda balesetveszélyessé vált játékainak kijavítását az óvodavezető már januárban kérte, a vagyonkezelő új igazgatója, Kránitz Krisztián – aki egyben MSZP-s önkormányzati képviselő is – annyit írt a hibabejelentő papírra, hogy „Tavasszal visszatérünk rá”.

 Az MSZP-s Gajda Péter számára is egyre kellemetlenebbé váló politikai nyomásra júniusi ülésén a képviselő-testület a költségvetés módosításával 10 millió forintot különített el a kerületi óvodák és bölcsődék udvarainak legégetőbb munkáira. Azonban gondok vannak a konyhákban is, hiszen a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya két kerületi óvoda konyhájában is súlyos hiányosságokat észlelt és vizsgálatot indított, elsősorban a megfelelő edények, valamint a melegítőeszközök hiányából adódó élelmiszerbiztonsági veszély miatt. Korábban a polgármester azt mondta, hogy a lehető leghamarabb helyreállítják a két konyha állapotát, de ez azóta sem történt meg. A legutóbbi testületi ülésen Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) ismét megkérdezte a városvezetést, mi történt a veszélyes helyzetek elhárítása érdekében. Az eddigre távozó polgármester helyett az ülést vezető Vinczek György (MSZP) azt állította, nem is hallott még erről a problémáról, és felkérte az illetékes önkormányzati dolgozót válaszadásra. Bertók Zoltánné,  Humánszolgáltatási Iroda vezető főtanácsosa elmondta: sajnos helyreállítás még nem történt, ráadásul a probléma valamennyi óvodai konyhában fennáll.

 

 

Óvodafelújítás helyett ablakcsere a sportpályán

 

 A kormány oktatási, egészségügyi és sportinfrastruktúra fejlesztésére írt ki pályázatot, amelyen Kispest önkormányzata is indul. Bár ismert az óvodák leromlott, több helyen veszélyes állapota, a városvezetés mégis inkább úgy döntött, hogy a KAC pálya öltözőinek felújításával és a nyílászárók cseréivel pályázik, ami mintegy 24 millió forintot jelent. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, fejlesztéspolitikai tanácsnok úgy véli, fontos mind a sport, mind az egészségügyi intézmények fejlesztése, de tekintve az óvodák állapotát, azoknak kellene prioritást élveznie a városvezetésnél is. Mint mondta, természetesen örömteli az is, hogy a Berzsenyi utcai házi- és gyermekorvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak helyet adó épület hőszigetelésére, nyílászárócserére és a tető felújítására is próbál a forrást szerezni a kormánytól az önkormányzat, összesen több mint 45 millió forint értékben.

 

Balesetveszélyes a parketta az Árnyas ovi Maci csoportjának szobájában is. Kijavítását a szülők még márciusban kérték az önkormányzattól, de ez azóta sem történt meg.

1 Hozzászólás
1.Gabi2015. július 17., péntek 13:21:09
Köszönjük az újboli cikket, és ismételt foglalkozást a "témával".
Június 22-ére volt megígérve, hogy elkezdik a Zöld Sziget Óvoda udvarának felújítását... és most július 17-et írunk. 2 db fa-hordót, futókereket szereltek le, és a homokozók szélén lévő itt-ott maradt faléceket... más nem történt, felújításról hír sincs.

Olyan jó lett volna, ha a 38-40 fokokat nem a betonos udvaron (már tiszta sebes térdű gyerekek) kell tölteni, elzárt játékok között..... Csoportpénzből, szülők összedobtunk pár játékra pénzt (labda, kis horgászbot, kagyló-homokozó...) hogy legyen mivel játszani, de néha kerülnek elő....
Kérdezem én, nem az önkormányzat feladata lenne ez is, mint kerületi óvodájának néha ezt-azt szánni, megnézni mire van szükségük, vagy legalább a melegben egy párakaput biztosítani a kicsiknek.... vagy időben biztosítani a biztonságos környezetet, udvart, ahol az egész napot töltik... mert igazából örülünk ám nagyon a hírnek, Mi szülők, de hihetetlenül kezd elfogyni a türelmünk, hogy mikorra lesz már látható-érzékelhető változás.... a gyerekeink körül....

Köszönjük előre is, és nagyon várjuk az udvarunkat!
Ja, és a konyha. Gyomorrontást kapott a gyermekem, ki tudja mitől.... a konyha alapfeltétel kisgyerekeknél, kérem, figyeljenek erre maximálisan!!!!!
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.