2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az újraélesztést segítő gépet kapnak a kispesti mentősök

Főoldal>Közülünk>Az újraélesztést segítő gépet kapnak a kispesti mentősök
 
Írta: Szerk.
2022. május 10. 12:47
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A mentők napján érkezett a jó hír: hamarosan egy modern mellkaskompressziós újraélesztő készülékkel bővül a Kispesti Mentőállomás eszközparkja. A gép beszerzését Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője kezdeményezte, a költségeket pedig az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a kispesti önkormányzat állja.

Nagyban növeli a túlélés esélyét az az újraélesztést segítő mellkaskompressziós gép, amely hamarosan megérkezik a Kispesti Mentőállomásra, amelynek egységei a nap minden szakában készen állnak arra, hogy életet mentsenek a Dél-pesti régióban. Munkájukat nagy mértékben segíti majd ez a speciális eszköz, amelyet Dódity Gabriella kezdeményezésére vásárol meg az önkormányzat. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán, a mentők napján osztotta meg a jó hírt.

 

Bejegyzésében köszönetet mondott a gép beszerzéséhez 3 millió forinttal hozzájáruló Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, valamint Engelbrecht Imrének, az OMSZ Közép-magyarországi regionális igazgatójának, megjegyezve, hogy a fennmaradó összeget – nagyságrendileg 3 millió forintot – kezdeményezésére a kispesti önkormányzat biztosítja. „Köszönöm a kispesti képviselő-testület tagjainak, hogy javaslatomat valamennyi képviselő megszavazta” – írta Dódity Gabriella.

 

A helyi Fidesz-KDNP lehetőségeihez mérten az elmúlt években többször is segítette a kispesti mentősök munkáját. Tavaly például – szintén a mentők napjához kapcsolódóan – a bajtársak kényelmét és örömét szolgáló ajándékokat vásároltak és vittek a Kispesti Mentőállomásra, korábban pedig adventi estjük keretében szerveztek adománygyűjtést a Kispesti Mentőalapítványnak.

 

Akik szeretné támogatni a mentőállomáson dolgozók munkáját, segítheti őket adója 1 százalékának felajánlásával (adószám: 18238437-1-43).

 

A mentők napja

 

135 évvel ezelőtt, 1887. május 10-én, Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentő Egyesület. A mentés ügye egészen 1948-ig maradt a társadalmi egyesületek kezében: ekkor – szintén május 10-én alakult meg az Országos Mentőszolgálat, így ettől kezdve a mentés állami feladattá vált. Ezen a napon, a mentők napján fejet hajtunk az ország 256 mentőállomásán dolgozó bajtársának munkája előtt, köszönetet mondunk az orvosok és az egészségügyben dolgozóknak, miközben emlékezünk a magyarországi életmentés és az OMSZ megalakulására is.

 

Ahogy az lenni szokott, a mentők napja alkalmából a legkiválóbb mentődolgozók elismerésben részesülnek, a lakosság számára pedig országszerte megszervezik idén is az ingyenes „hősképzést”, amelyen a vállalkozó kedvű érdeklődők az életmentés alapfogásait sajátíthatják el.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.