2020. október 02., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Befejeződött az Almavirág tér felújítása

Főoldal>Közélet>Befejeződött az Almavirág tér felújítása
 
Írta: Szerk.
2015. december 07. 20:16
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rá sem lehet ismerni a megújult Almavirág térre, amelyet a wekerlei civilek munkájának eredményeként építettek újjá. A már régóta indokolt felújításról lemondott volna a városvezetés, csak politikai nyomásra kerülhetett végül be az idei költségvetésbe.

Az I. Almanapon – ami egyben téravató is volt – az almáé volt a főszerep: almateával és almásrétessel kínáltak a kíváncsiskodókat, ezen kívül a Kispesti Művészeti iskola diákja adtak egy kis ízelítőt a magyar népzenéből. 

 

Lazányi Ferenc, Szathury Kolos és Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők is sokat dolgoztak azért, hogy megmenekülhessen a tér felújítása, amelyről a városvezetés év elején lemondott volna.

 

– Az, hogy eljutottunk a munkák befejezéséhez, nagyban köszönhető a helyi civilek kitartásának. Remélem, hogy a hosszú, három éves procedúra, nem fogja senki kedvét elvenni attól, hogy Wekerletelep kisebb tereinek felújítása – lehetőleg az Almavirág térhez hasonlóan, száz évvel ezelőttei, eredeti, tervekhez közelítő struktúrák kialakításával – tovább folytatódjon. Remélem, az itt élők elégedett lesznek” – nyilatkozta Ékes Gábor (Fidesz-KDNP), a körzet önkormányzati képviselője.

 

 

A Wekerlei Társaskör Egyesület 2012-ben pályázott az Nemzeti Kulturális Alapnál (NKA) ilyen célra felhasználható forrásokra. A pályázaton végül 4.000.000 Ft forrást sikerült nyerniük, az önkormányzat pedig – még az előző, Fidesz-KDNP többségű testület döntése értelmében – az elejétől kezdve vállalta a szükséges önrész, 13 millió Ft hozzáadását. A civilek megdöbbenésére a választások után Gajda Péter és az új MSZP-DK-Együtt-PM többség a 2015-ös büdzsé összeállításakor már nem kívánta biztosítani a munkák megkezdéséhez szükséges összeget, és az egész projektet törölte volna. Tavasszal azonban a FIDESZ-KDNP frakció nyomására mégiscsak sikerült úgy módosítani a költségvetést, hogy az már tartalmazta a forrást a tér felújításához.

 

1 Hozzászólás
1.Zsoka2015. december 08., kedd 13:26:08
Nagyon szép lett a tér.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.