2018. június 23., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bevándorlókat telepítenének Kispestre?

Főoldal>Közélet>Bevándorlókat telepítenének Kispestre?
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 27. 17:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szétosztaná a tagállamok között az Európai Unió a kontinensre érkezett mintegy 1,5 millió migránst. Brüsszel szándéka, hogy ne legyen felső korlátja annak, hány migránst küldhetnek egy országba. A magyarok népszavazáson dönthetnek arról, hogy szeretnék-e, hogy az EU bevándorlókat telepítsen Magyarországra. A népszavazás arról szól, hogy a magyarok megkérdezése nélkül betelepíthetnek-e orszságunkba idegen embereket. A kormány szerint a biztonságunk, kultúránk és a családjaink védelmében a brüsszeli kvóták helyett le kell zárni a határokat, és le kell állítani az ellenőrizetlen migránsok beáramlását az EU-ba.

Elsőként mondhatnak véleményt a magyarok a brüsszeli bevándorlás-politikáról az Európai Unióban. Az elmúlt hónapok – időnként sokkoló – európai eseményei is rámutattak: a migráció és az erőszak, a terrorizmus kéz a kézben jár. Látható, hogy a különböző kultúrából érkezők nehezen értik meg az európai életmódot, a nők öltözködését és egyenjogúságát, és gyakran az itteni szabályokat sem hajlandók tudomásul venni. Egy éve rendőröknek kellett megvédeni a Kőbánya-Kispest vasútállomást attól az erőszakos migráns csoporttól, akik nem voltak hajlandók felszállni a debreceni befogadó állomás felé tartó vonatra. Az embercsempészek által a szerb határról ide szállított szerencsétlen sorsú emberek csapatai pedig Kispest utcáin keresztül igyekeztek úti céljuk felé. A brüsszeli bürokraták elhibázott politikája vezetett ide. Bár sokféle nyilatkozat látott napvilágot, de a kényszerbetelepítés, a kvóták ügye hivatalosan nem került le a napirendről, így az október 2-i magyar népszavazásnak továbbra is van tétje.

 

Georg Spöttle: a helyes válasz a „nem”

 

 

Az illegálisan beáramló migráns tömeg nagy része nyelveket nem beszélő analfabéta, akiket a legegyszerűbb munkákra sem tudnak alkalmazni, számukra csak a bűnözés és a terrorizmus marad, ráadásul párhuzamos társadalmak jönnek létre, amely katasztrófához vezet – hangsúlyozta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő teltházas kispesti előadásán. A szakértő szerint élni kell a népszavazás adta lehetőséggel, és a helyes válasz a „nem”.

 

Brüsszel a baloldali településekre számít

 

             Martin Schulz

 

Az Európai Parlament elnöke, a szocialista Martin Schultz nyilatkozta tavasszal: például Szeged „egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Szegedet Kispesthez hasonlóan MSZP-s polgármester vezeti. Szeged önkormányzata Kispesthez hasonlóan szintén nem utasította el az EU-s kötelező betelepítési kvótát tavasszal.

 

Érvek a „nem” szavazat mellett

 

• A kormány szerint a biztonságunk, kultúránk és a családjaink védelmében a brüsszeli kvóták helyett le kell zárni a határokat, és le kell állítani az ellenőrizetlen migránsok beáramlását az EU-ba.

• A brüsszeli kvótacsomag súlyos gazdasági, kulturális és biztonság kockázatokkal jár.

• A bevándorlás és a kényszerbetelepítés növeli a terrorveszélyt. Romlik a közbiztonság, gyakoribbá válnak a nők elleni  erőszakos cselekedetek.

• Veszélybe kerülhet a kultúránk. A bevándorlók többsége nem hajlandó alkalmazkodni az európai szokásokhoz.

• A migránsokon sem segít a bevándorlás. Miután Brüsszeltől meghívót kapnak, hiú reményekkel érkeznek Európába, kockáztatják akár életüket is a hosszú úton.

• A legfrissebb adatok szerint a frankfurti tőzsdén jegyzett német vállalatoknál a tavaly Németországba érkezett egymillió migránsból mindössze 64 ember talált magának új állást.

 

Nemzeti ügy a népszavazás

 

Nem a jelenről, hanem a jövőről – gyermekeink, unokáink, országunk és Európa jövőjéről – szól az október 2-i népszavazás – hangsúlyozta dr. György István kormánymegbízott és Földesi Gyula választókerületi elnök kispesti sajtótájékoztatóján.

 

                      Földesi Gyula és dr. György István

 

Szétosztaná az Európai Unió a kontinensre érkezett, és folyamatosan érkező közel-keleti, ázsiai és afrikai migránsokat a tagországok között, így Magyarországra is telepítenének bevándorlókat. Veszélyesnek és károsnak nevezte a brüsszeli bürokraták tervét dr. György István, aki szerint ezzel meglévő életünket, kultúránkat veszélyeztetik, de ez nemcsak rólunk, hanem gyermekeink, unokáink, országunk és Európa jövőjéről is szól. – Együtt érzünk a migránsokkal és a szerencsétlenebb sorsú emberekkel, de nem mindegy, hogyan segítünk nekik. Nem megoldás, hogy az életüket kockáztatva, hiú reményeket táplálva idejönnek. Nekünk ott kell segítünk rajtuk, ahol a baj van – szögezte le dr. György István, aki szerint egyedülálló Európában, hogy a magyar kormány az itt élők bölcs belátására bízza e sorskérdés eldöntését. Földesi Gyula, a Fidesz kispesti és pesterzsébeti választókerületi elnöke nemzeti ügynek nevezte a népszavazást. – A népszavazás pártok felett álló nemzeti ügy, nem a belpolitikai csatározásokról szól, hanem arról, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat – hangsúlyozta Földesi, s hozzátette, sajnálja, hogy vannak olyan pártok, akik arra biztatják a polgárokat, hogy mondjanak le demokratikus jogaikról pont akkor, amikor egy ilyen fontos ügyben dönthetnek. – A népszavazás a legjobb módja annak, hogy nemet mondjunk a brüsszeli tervekre, arra, hogy a biztonságunkat és jövőnket kockáztatva telepítsenek bevándorlókat hazánkba.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.