2024. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.f1b2e57c57ec.jpg]

Bizottsági döntés nélkül adták el az önkormányzati lakást?

Főoldal>Közérdekű>Bizottsági döntés nélkül adták el az önkormányzati lakást?
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 29. 13:43
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A jelek arra engednek következtetni, hogy bizottsági döntés nélkül vehette meg az önkormányzati lakást a Jobbik szakértője, vagyis felhatalmazás nélkül írta alá az adásvételi szerződést Gajda Péter polgármester. A májusban 15,5 millió forintért eladott ingatlant ráadásul most 13 millió forinttal többért árulja a szakértő, akit a Jobbik delegált az önkormányzat egyik bizottságába. Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető, a kormánypártok polgármesterjelöltjének sokadik próbálkozására sem adták ki az ügy iratait, holott képviselőként joga van betekinteni azokba. A baloldal titkolja az ügy részleteit a frakcióvezető szerint.

Akár még bűncselekményre is fény derülhet az önkormányzat egyik, Kosárfonó utcai lakásának eladása körül. A lakást az önkormányzat egyik bizottságának Jobbik által delegált szakértője bérelte évek óta, és májusban adta el neki a városvezetés 15,5 millió forintért. Az adásvételi szerződést Gajda Péter polgármester írta alá, és akár még az is kiderülhet, hogy felhatalmazás nélkül tette meg. Alig telt el pár hét, és a lakás máris felkerült az egyik ingatlanhirdetési portálra, 28,2 millió forintért. A 13 millió forintos különbséget látva Dódity Gabriella és Fekete Márk, az önkormányzat lakásügyi bizottságának tagja személyesen mentek be az irodára, hogy kikérjék a lakás papírjait, de csak egy intézkedést kaptak kézhez, hogy írásban kérhetnek információt a polgármestertől vagy a jegyzőtől. A frakcióvezető kikérte a lakás bérleti szerződését, az értékbecslést és a határozatot, amely felhatalmazta a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására, de kérdéseire mind a mai napig nem kapott választ. Ő ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy az önkormányzat zárt rendszerében, amelyhez a képviselők férhetnek hozzá, nem talált erre vonatkozóan iratot.

 

Eltűnt az akta?

Dódity Gabriella frakcióvezetőtől megtudtuk: a hivatal szinte valamennyi illetékes irodáján próbált betekintést nyerni az iratokba, és a lakáseladásokról döntő Tulajdonosi Bizottság ülésén is kérte az iratokat, de választ sehol nem kapott. Sőt, mint mondta, időközben már az önkormányzat vagyonirodája és jegyzői irodája is egymásra mutogatott, hogy náluk van az akta, ami végül nem került elő sehonnan, vagyis titkolják az ügy részleteit – állítja a képviselő, aki többszöri levelére csupán annyi választ kapott a jegyzőtől, hogy kérdésére 15 napon belül választ adnak, miközben képviselő kérésre betekinthet bármilyen iratba.

 

A baloldali frakció elmenekült?

A ciklus utolsó képviselő-testületi ülésén is próbálta a jobboldal frakcióvezetője megtudni, miért nem kap választ, és mit titkolnak az ügy kapcsán. Az ülésen azonban váratlanul tíz perc szünetet kért Fekete László, a baloldal frakcióvezetője, és az összes képviselőjük elment az ülésről, amely így határozatképtelenné vált, ezért nem volt mód a képviselő kérdések feltevésére sem. Sőt, sok más fontos kérdésről sem döntöttek, többet között az óvónők gyógypedagógiai asszisztensi álláshelyéről sem, úgy, hogy a baloldali képviselők elmenekültek az ülésről.

 

Lakás jó áron?

A lakást egyébként egészen elképesztően alacsony árra értékelte fel úgy tudjuk, az a Hegyi András, aki Lackner Csaba MSZP-s képviselővel együtt korábban a Kispesti Fidesz japán édesapától származó irodavezetőjén élcelődött, mondván migráns. A bérlő 15,5 millió forintért vásárolta meg a 61 négyzetméteres ingatlant, amelyet információink szerint egy összegben vásárolt meg. Egyes hírek szerint, számunkra ismeretlen ok miatt a vevő 10 százalék kedvezményre volt jogosult. Így az ingatlant vélhetően 17,5 millióra kellett értékelnie a szakértőnek.

Az ingatlanportál jelzi egyébként a környéken lévő lakások átlagos négyzetméter árait, amely Kispesten 500.000 Ft, így a 28,2 millió forintos vételár még így is az átlag alatt van. Az pedig, amennyiért az önkormányzat eladta a lakást, az átlagár fele, 258.000 Ft.

 

Döntés nélkül adták el?

- De nemcsak az ár tűnik alacsonynak, hanem a jelek arra engednek következtetni, Gajda Péter polgármesternek felhatalmazása sem volt az adásvételi szerződés aláírására. Egy ilyen értékű lakás eladásáról ugyanis először a Tulajdonosi Bizottságnak kell döntést hoznia, csak ennek birtokában adhatta volna el azt az önkormányzat. Ezt azonban a döntések között nem találják - mondta lapunknak Dódity Gabriella, és mivel az iratokba sem tekinthet be, már erős a gyanú, hogy nem kapott a szerződés aláírására felhatalmazást a polgármester. Indokolatlanul ki nem adott információk hiányában a kispesti Fidesznek nem marad más választása, mint a nyomozó hatóság segítségét kérni az ügy kivizsgálásában - mondta lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke.

 

Újabb átverés

Az már csak hab a tortán, amiről a baloldali összefogás polgármesterjelöltje programjában ír. Gajda Péter azt írja, „ma már elkerülhetetlen, hogy az önkormányzat növelni tudja bérlakásállományát, így segítve azokat, akiknek a piaci alapú vásárlás és lakásbérlés elérhetetlen.” Szépen hangzik, csak közben politikai szereplők ilyen körülmények között juthatnak tulajdonhoz, és az önkormányzat weboldalán több mint száz ingatlan adás-vételi szerződést találtunk ebben a ciklusban. Ha növelni kell a lakások számát, miért árusítják ki azokat?

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.