2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Biztonságosabb lehet Wekerele is

Főoldal>Közélet>Biztonságosabb lehet Wekerele is
 
Írta: Szerk.
2014. augusztus 13. 16:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Térfigyelő és rendszámfelismerő kamerák kihelyezését kezdeményezik a Wekerletelep Fidesz-KDNP képviselői. A Nagykőrösi úti felüljárókat érintő közbiztonsági problémákra a körzetbejáráson hívta fel a figyelmet Lazányi Ferenc és Ékes Gábor, az első lépéseket pedig már holnap megteszik, hiszen kezdeményezésükre három új térfigyelőkameráról és egy rendszámfelismerőről dönt a képviselő-testület – tudtuk meg Dódity Gabriella önkormányzati főtanácsadótól.

A Nagykőrösi út közelében több fontos feladat is vár ránk az egyik legfontosabb a közbiztonság javítása – hívta fel a figyelmet Lazányi Ferenc a Wekerletelep bejárásán, amelyen képviselőtársával,  Ékes Gábor alpolgármesterrel és Dódity Gabriellával közösen vettek részt. A Pesterzsébet felé vezető három gyalogosfelüljáró ugyanis a Wekerletelepen betöréseket és besurranásos lopásokat elkövetők feltételezett menekülési útvonalai, ezért javasolják, hogy a Gomb, Újlaki és Pannónia úti felüljáróknál térfigyelő kamerát helyezzenek ki. Erről Kispest rendőrkapitányával is egyeztettek (képünkön), és a holnapi rendkívüli testületi ülésre önálló képviselői indítványként terjeszti elő Ékes Gábor és Lazányi Ferenc a kamerák felszerelését. Ha a képviselők megszavazzák, Wekerle kiszolgáltatottsága az ilyen cselekményekkel szemben várhatóan csökkenni fog. Ráadásul falnál végződő wekerlei utcák végét, a felüljárók környékét gyakran csúfítja illegálisan kihelyezett szemét és zöldhulladék, de a hajléktalanok is van, hogy illemhelynek használják.

 

Lazányi Ferenc, Dódity Gabriella és Ékes Gábor a Gomb utcai felüljárónál

 

Szintén holnap dönthetnek a két fideszes képviselő másik javaslatáról, miszerint a Határ úton is rendszámfelismerőt létesítenek, amely egyrészt a lopott vagy érvényes forgalmi nélküli autókat szűri ki, másrészt abban is segít, hogy a bűnelkövetők elkerüljék kerületünket. Mindemellett Dódity Gabriella felvetette, meg kell vizsgálni, hogy egy, a Budapesti Közlekedési Központtal kötött együttműködés keretében lehetőség nyílhat-e az engedély nélkül áthaladó nehézgépjárművek azonosítására is. A tehergépjármű forgalom csökkentése jelentősen javítaná ugyanis az itt élők életkörülményeit a Határ úti forgalom környezetterhelésének enyhítése révén.

 

Dódity Gabriella elmondta: a Kispesti Fidesz-KDNP képviselői és kapcsolattartói az egész kerületet bejárják, ahol nemcsak a közterületeket érintő fejlesztésekre, hanem a közbiztonság javítását célzó intézkedésekre is javaslatot tesznek.

 

Dódity Gabriella, a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadója, Lazányi Ferenc és Ékes Gábor, a Wekerletelep Fidesz-KDNP képviselői egyeztetnek Plánk Róbert rendőrkapitánnyal

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.