2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bölcsődék napi elismerések

Főoldal>Közülünk>Bölcsődék napi elismerések
 
Írta: Szerk.
2018. április 25. 09:23
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A legkisebbekért végzett kimagasló munkájáéért elismerésben részesült Onodi Ágnes, az Eszterlánc Bölcsőde kisgyermeknevelője, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete kispesti alapszervezetének elismerését Elmer Dóra, az Egyesített Bölcsődék munkaügyi előadója vehette át.

Idén is a Csillagfény bölcsődében ünnepelték a Bölcsődék napját, amelyet a Mézeskalács óvoda Manócska csoportjának énekműsora tett emlékezetessé. Az ünnepség keretén belül az Eszterlánc bölcsőde kisgyermeknevelője, Onodi Ágnes és Elmer Dóra, az Egyesített Bölcsődék munkaügyi előadója kapott elismerést kimagasló munkájáért.

 

 

Az első bölcsőde Budapesten a Kalap utcában nyílt meg Pesti Első Bölcsődei Egylet néven. Kispesten pedig hetven évvel ezelőtt, 1947-ben fogadták az első bölcsődéseket. A hetvenes években 12 tanácsi és két üzemi intézmény működött mintegy 740 férőhellyel, míg a ’90-es években már csak hat bölcsődében alig 360 kisgyermek gondozását végezték. 2010-től - a törvényi változásoknak és a nők munkaerőpiacra való visszatérések segítése miatt - a hat önkormányzati bölcsődében már csaknem 500 gyermek ellátásáról gondoskodnak.

 

 

A mostani, tavaszi felvételi időszakban egyébként a meglévő bölcsődei helyek 90 százalékát már feltöltötték a szeptemberi évkezdéshez, de minden második héten, szerdai napokon tartanak még felvételi napokat.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.