2020. január 25., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bűz és mocsok a Határ úton

Főoldal>Közélet>Bűz és mocsok a Határ úton
 
Írta: Szerk.
2016. május 12. 13:59
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Félbeszakadt a Határ úti buszvégállomás felújítása, mivel a pereskedő pavilontulajdonosok omladozó bódéitól nem férnek hozzá a kivitelezők a terület egyes részeihez. Európai szintű közlekedési csomópont helyett egyelőre lerobbant pavilonok, illegális cigarettaárusok, hajléktalanok, egyre több szemét, mocsok és bűz fogadja az áthaladókat. Mindeközben a kispesti politikában is furcsa közjáték zajlik: Gajda Péter MSZP-s polgármester fővárosi képviselőként egyszer sem szólalt fel a fővárosi közgyűlésen az ügyben, de egykori fideszes kihívójára mutogat. Dódity Gabriella már többször levélben fordult a főváros vezetéséhez a mielőbbi megoldást sürgetve.

 

Bár Kispest hivatalosan csak az Europarknál kezdődik, mégis kispestiek ezrei utaznak át nap mint nap a Határ úti végállomáson, és közben azt tapasztalják, hogy bár új a térkő, a balkáni bódék még mindig ott éktelenkednek. A felújítás előkészítését 2013-ban indította el dr. György István főpolgármester-helyettesként munkatársával, Dódity Gabriellával (Fidesz-KDNP) közösen. A tervezés után 2015 tavaszán kezdődött meg a felújítás, ami lényegében el is készült, azonban a régi pavilonokból néhány a mai napig áll, ezeken a területeken nem tudott elkészülni a munka. A 2014 nyara óta közterület-használati engedély nélkül ott álló bódék miatt a munkások nem tehettek mást, minthogy körbekövezték a nem túl esztétikus építményeket. Most a pavilon és a térkő közötti rés hulladék lerakóként üzemel. A szemetet és a cigarettacsikkeket sem takarítják. A bódék tulajdonosai pereltek annak ellenére, hogy több mint egy éven át engedély nélkül árusítottak a téren. Korábbi megkeresésünkre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), azt válaszolta, hogy céljuk a projekt sikeres befejezése, ezért arra törekszenek, hogy az összes pavilont elbontsák, és a tér az eredeti terveknek megfelelően teljesen megújuljon. Ennek már több mint fél éve, azóta pár pavilon újra kinyitott a Határ úton, és büntetlenül kereskedelmi tevékenységet folytatnak, a felújítás pedig emiatt áll egy helyben. A pavilonok mellett újra megjelentek az illegális cigarettaárusok, akik szemrebbenés nélkül gyermekeknek is árusítanak. Információink szerint a peres eljárások hamarosan befejeződnek, és remélhetőleg folytatódhat a munka, így a felújítás befejésével ezek a problémák is megoldódnak.

 

Kispesti adok-kapok

 

Bár a tér földrajzilag nem Kispest része, állapota nagyon is érinti a kispestieket, hiszen több ezer kerületi naponta itt száll át. Kispest polgármestere, az MSZP-s Gajda Péter mégsem emelt szót a Határ utat elárasztó mocsok miatt a Fővárosi Közgyűlésben, ahol 2014 októbere óta már elvileg ő képviseli a kispestieket. Gajda némasága azért is furcsa, mert a 2014-es választás előtt még nem zavartatta magát, hogy a Fővárosi Önkormányzat ügyeiben tartson sajtótájékoztatót: az Ady Endre út felújításának elkészülte után rohant, hogy a kispesti molinó előtt jelentse be az örömhírt, annak ellenére, hogy semmi köze nem volt hozzá. Mindezek fényében még inkább ízléstelen, hogy a kispesti MSZP irodában készülő Kispesti Magazin facebook oldalán a Határ út miatt elégedetlenkedőket Dódity Gabriellához „irányították”, aki 2014 óta nem dolgozik a fővárosnál, hanem önkormányzati képviselő Kispesten. Dódity a projekt indulása óta figyelemmel kíséri a felújítást, elmondása szerint elképedve látja, hogy ahelyett, hogy szépülne a Határ út, folyamatosan süllyed vissza az eredeti állatotokra. A képviselő a Facebookon közölte, hogy levelet írt a Fővárosi Önkormányzatnak a tarthatatlan állapotok miatt. – Levélben fordultam Tarlós István főpolgármester úrhoz a Határ úti végállomáson tapasztalható áldatlan állapotok miatt. Érthetetlen számomra, hogy a néhány, közterület-használati engedéllyel rég nem rendelkező üzlet akadályozhatja meg egy közlekedési csomópont felújításának befejezését. Emellett a területen található mocsokra is felhívtam a városvezetés figyelmét, kérve intézkedésüket. Egészen abszurd, hogy így néz ki egy buszvégállomás a XXI. században! – írta felháborodottan Dódity Gabriella. A kispestieket és pesterzsébetieket egyaránt érintő gondokat Földesi Gyula, a Fidesz kispest-pesterzsébeti választókerületi elnöke is jelezte a főpolgármesternek. – Beszéltem Tarlós István főpolgármester úrral, jeleztem felé a Határ úti problémákat, ő is úgy látja, hogy megoldást kell találni a buszvégállomás ügyére – mondta lapunknak Földesi Gyula. Mint mondta, a Fővárosi Önkormányzat jelenleg a jogerős bírósági ítéletre vár, hogy folytathassa a beruházást.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.