2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Csökkenő átláthatóság, jelentős fizetésemelés

Főoldal>Közélet>Csökkenő átláthatóság, jelentős fizetésemelés
 
Írta: Szerk.
2014. december 10. 20:19
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Két önkormányzati cég átláthatósága is romlik azáltal, hogy felügyelő-bizottságaikba csak baloldali tagokat delegált a testület. Döntöttek a Bozsik Stadion állami tulajdonba adásáról annak érdekében, hogy a kormány új, korszerű létesítményt építhessen a területen. Saját tiszteletdíjukat is jelentős mértékben megemelték a baloldali képviselők.

Egyetértettek a képviselők a Bozsik Stadion állami tulajdonba vételével, így a kormány Nemzeti Stadionfejlesztési Programja keretében a kispesten is korszerű sportlétesítményt építenek. A stadion 2007-ben került az államtól az önkormányzat tulajdonába, majd a helyhatóság ingyenesen az MFA Nonprofit Kft. részére adta át ingyenesen a tulajdonjogot 2030-ig. Most lényegében az eredeti állapot visszaállításáról született döntés. A napirendi pontot hosszabb szünet előzte meg, mivel még az ülés közben is folytak az egyeztetések az önkormányzat és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő között, majd a szerződéstervezetet közvetlenül a döntés előtt kapták meg a képviselők.

 

Csak baloldali tagok kerültek be két önkormányzati cég felügyelő bizottságaiba. Azzal, hogy baloldali többség nem delegált ellenzéki tagokat a bizottságokba, jelentősen romolhat a komoly összegek fölött rendelkező cégek átláthatósága – véli Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Mint mondta, az ellenőrzés épp az ellenzék dolga lenne, így most saját magát ellenőrzi a baloldali városvezetés. Az önkormányzat közparkjainak, játszótereinek és közterületeinek fejlesztését, karbantartását végző Közpark Kft., illetve az EU-s és kiemelt beruházásokat koordináló Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft. egyaránt igen komoly összegű közpénzek fölött diszponálnak.

 

Jelentősen megemelte a képviselők tiszteletdíját a baloldali városvezetés az MSZP-DK-Együtt-PM frakció egyhangú szavazataival. A képviselők havi bruttó 96.000, a bizottsági elnökök 233.600, a bizottsági tagok 156.600, a tanácsnokok 233.600 forintot vihetnek haza. A Fidesz-KDNP frakció nem szavazta meg a fizetésemelést.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.