2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Díjazták a kerületi „zöldeket”

Főoldal>Közülünk>Díjazták a kerületi „zöldeket”
 
Írta: Szerk.
2015. április 23. 14:42
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A KMO művelődési Házban ismerték el azokat a kerületi lakosokat, lakóközösségeket, intézményeket illetve társadalmi vagy civil szervezeteket, akik zöld szemléletmódot közvetítenek lakókörnyezetük irányába. Az eseményen a díjakat a kerület polgármestere adta át. Nézzük a díjazottakat és tekintsék meg az eseményen készült fotóinkat is!

Négy kategóriában lehetett Zöld Kispestért polgármesteri díjban részesülni a KMO-ban tartott ünnepélyes rendezvényen. Azok a kerületi lakosok kaphatták meg ezt a nívós elismerést, akik valamilyen formában tettek a szép, zöld és környezetbarát kerületért, ezzel értéket teremtve és példát mutatva a kerület lakóinak.

 

A magánszemélyek kategóriában díjat kapott Nagy Mária, az Első Kis-Pesti Kert aktív tagja, aki szerepet vállalt a többi kert támogatásában, továbbá országszerte rendezvényeken népszerűsítette a közösségi kertészkedést.

 

Süveges Krisztina, az Ady iskola tanítójaként komplex iskolai programot dolgozott ki. A kertészkedés és az ezzel kapcsolatos szemléletformálás mellett, ökotantermet is létrehozott az intézményben.

 

Fazekas Bertalan a KMO mögötti társasház előtti virágoskertjén végzett beültetésért, ápolásáért, valamint a lépcsőház aulájában történő télikert kialakításáért és fenntartásáért díjazták.

 

Pál Gyuláné, a ház Beszterce utcai frontján lévő közterület zöld sávjának igényes kialakításáért, sövénnyel és évelőkkel történő beültetésért ismerték el.

 

A példás utcakép megteremtésért méltatták Andris Györgyöt, aki a ház Karton utcai frontja előtt, a járda két oldalán található zöld sávot egységesítette, örökzölddel és sövénnyel ültette be.

 

Tekintse meg galériánkat! 

 

A lakóközösségek kategóriában Pot Péterné és Almádiné Tuba Gyöngyi vehetett át díjat. A József Attila utca 90 szám alatti panel mindkét oldalán húzódó, nagy területű előkertet virágzó cserjékkel, évelőkkel és egynyári virágokkal ültették be, ezzel üde színfoltot teremtettek a lakótelepi környezetben.

 

A társadalmi- és civilszervezetek kategóriában a Budapest-Kispest Magyar Görögkatolikus Egyházközösséget díjazták. A munkájuknak köszönhető az egyház Kossuth Lajos utcai épülete melletti zöld sáv esztétikus kialakítása.

 

Végezetül az intézmény és vállalkozás kategóriában a Wekerlei Kultúrházat és Könyvtárat ismerték el. Az intézmény úttörő a zöld kultúrház kategóriába. Nemcsak az általuk létrehozott programok tematikája, de a ház üzemeltetésének szemlélete is zöld. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.