2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Dupla áron épülnek a kültéri medencék?

Főoldal>Közélet>Dupla áron épülnek a kültéri medencék?
 
Írta: Szerk.
2017. február 09. 15:56
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan Kispesten is lehetőség lesz strandolni, hiszen kültéri medencével gazdagodik a Kispesti Uszoda. Nagy öröm ez valamennyiünk számára, az azonban már kevésbé, hogy mindez sokkal drágábban valósul meg, mint ahogyan azt korábban tervezték. A Fidesz-KDNP által kezdeményezett beruházás árát 2013-ban 30-35 millió forintra becsülték, de a végösszeg ma – a baloldali többségű önkormányzat idején – már 61 millióra rúg.

Évtizedek óta nincs strandolási lehetőség a kerületben, ezért 2013-ban Szathury Kolos, a Fidesz-KDNP akkori frakcióvezetőjének javaslatára az önkormányzat képviselő-testülete elhatározta, kültéri medencét épít a Kispesti Uszodában. Erre a célra külön forrást is elkülönítettek a költségvetésben. Továbbá szintén a Fidesz-KDNP frakció javaslatára az uszodában az összes ablakot kicserélték, valamint napkollektorokat helyeztek el az épület tetején, amely akár a külső medencék fűtését is szolgálhatja majd. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) egy munkacsoporti megbeszélésen azt javasolta, hogy az udvarra kültéri fitneszeszközök is kerüljenek.

 

 

– Akkor még egy nagy medencét terveztünk, két különböző méretű és mélységű fürdőtérrel. A külső öltözők el is készültek, azonban a 2014-ben megalakult MSZP-DK-Együtt-PM színezetű városvezetés leállíttatta a munkálatokat, arra hivatkozva, hogy nincs rá pénz – árulta el lapunknak Szathury Kolos (Fidesz-KDNP), aki szerint a baloldali vezetés túlzottnak gondolta a kispesti adófizetők komfortérzetét szolgáló beruházás megvalósítását. Négy év szünet után azonban most a városvezetés szerződött a KEREX-Zugló Uszodatechnikai Kft.-vel, akik immár megközelítőleg 61 millió forintért, az eredeti terv kétszereséért készítik el a kültéri medencét. Igaz, két medencét terveznek, de azok összmérete megegyezik a korábban tervezett egy medence méretével.

 

 

A kültéri medence idén áprilisban készülhet el, így vélhetően a jó idő beköszöntével nem kell majd olyan messze mennünk, ha a szabadban szeretnénk hűsölni és napozni egyszerre.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.