2020. november 01., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Duplájára nő a családtámogatások nagysága

Főoldal>Közélet>Duplájára nő a családtámogatások nagysága
 
Írta: Szerk.
2017. június 20. 13:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2018 a családok éve, ennek megfelelően bővülnek a támogatások. A gyermekvállalás hatással lesz a diákhitel visszafizetésére, a három vagy több gyermeket nevelők a jelzáloghitelből is kapnak kedvezményt, 5 milliárd forintból újabb bölcsődefejlesztési program indul, illetve a kormány egy demográfiával foglalkozó kabinet létrehozásáról is döntött – közölte a család-, ifjúság- és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a Családszervezetek IV. konferenciáján Budapesten.

Novák Katalin elmondta: amíg hét évvel ezelőtt majdnem ezer milliárd forint volt a költségvetésben erre a célre, addig 2018-ban már majdnem ennek a duplája, azaz közel 2.000 milliárd.  Ez nemzetközi összehasonlításban is rendkívülinek minősül.

 

2018. január 1-jétől a várandóság harmadik hónapjától az első gyermek esetében felfüggesztik a diákhitel-tartozás törlesztését, a második gyermek esetében elengedik a tartozás felét, a harmadiknál pedig a teljes diákhitel-tartozást. Mérsékelni fogják a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők terheit is, egy-egy millió forintot elengednek ennek érdekében 2018-tól a családok tartozásából a harmadik és további gyerekek vállalása esetén – ismertette az államtitkár, aki hozzátette: a diplomás gyedet a következő évtől már két évig lehet majd igénybe venni – ez megközelítőleg 1,2 millió forintos családtámogatást jelent.

 

Újabb bölcsődefejlesztési program indul elsősorban a közép-magyarországi régióban, mintegy 5 milliárd forintból.

Két családtámogatási formát is kiterjesztenek a külföldön született magyar gyermekek szüleire, ennek köszönhetően 2018-tól azok is igénybe tudják venni a több mint 60 ezer forintos egyszeri anyasági támogatást, akiknek nem Magyarországon születik a magyar állampolgárságú gyermeke, illetve a babakötvényt is jegyezhetik a jövőben – jelezte az államtitkár, aki hozzátette, hogy alapvetően a magyar állampolgárság a kedvezmények igénybevételének a feltétele, de Felvidéken ez kiváltható a magyarigazolvánnyal.

 

Jövőre már 35.000 forint lesz havonta a kétgyermekesek családi adókedvezménye – tette hozzá Novák Katalin.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.