2024. május 23., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.1c4ead8f8d79.jpg]

Ebolimpia és szépségverseny is volt az Örökbefogadott Állatok Napján

Főoldal>Közérdekű>Ebolimpia és szépségverseny is volt az Örökbefogadott Állatok Napján
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 16. 11:53
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Látványos bemutatókkal, állattartási tanácsokkal és sok-sok játékkal egybekötött napot tölthettek el azok, akik kilátogattak a Népligetbe, a VII. Örökbefogadott Állatok Napja rendezvényre szeptember 14-én, szombaton. Az Illatos úti ebtelepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvényen volt kutya-gazdi szépségverseny, kutyabehívó verseny és ebolimpia is.

Nagyon fontos témának szentelték az idei, VII. Örökbefogadott Állatok Napja rendezvényt a szervezők, hiszen a szaporítók elleni harc sajnos elengedhetetlen ma, Magyarországon. A mostoha körülmények között tartott, a szuka kutyákat a végtelenségig kizsigerelő, a kiskutyákat szűk ketrecekben, mocsokban és koszban tartó szaporítók óriási károkat okoznak. A szervezők elmondták, hogy hogyan ismerheti fel valaki, ha szaporítóval áll szemben. És mi a teendő ilyen esetben.

„Nagyon fontos, hogy aki úgy véli, hogy szaporítóval áll szemben, az azonnal értesítse a hatóságokat, a település jegyzőjét, a járási hivatalt vagy a rendőrséget” – mondta el Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja, aki maga is két mentett kutyus gazdája.    

Azt is hangsúlyozták, hogy ha valaki szaporítótól vásárol, az az állatkínzást és a feketegazdaságot támogatja, ezért inkább mindenki fogadjon örökbe menhelyről vagy állatvédő szervezettől, hiszen évente nagyon sok kutyus vár gazdira. A rendezvényen megismerkedhettek azzal a hat kutyussal,  Zsömivel, Misával, Ronival, Malival, Tökivel és Frodóvalis, akik egy egyedülálló rehabilitációs program után gazdikeresők lettek. Velük az Illatos úti ebtelepen is találkozhatnak a gazdijelöltek.

 

A fotóra kattintva tekintse meg galériánkat! 

 

A rendezvény kétségkívül legviccesebb része ezúttal is a kutyabehívó verseny volt, amikor a négylábúaknak virslivel  és jutalomfalattal nehezített pályán kellett mielőbb odafutni a gazdihoz. Itt díjazták az első három helyezettet, illetve azt a négylábút is, aki a legfalánkabb volt. Ő Diego, aki szépen komótosan végigette a pályán a virslit és a jutalomfalatokat. A leggyorsabban pedig Trixi futott oda a gazdájához, egyetlen falat sem tántorította őt el. 

A kutya-gazdi szépségversenyen idén is három - S, M és XL - kategóriában indulhattak a versenyzők. A zsűriben  Dódity Gabriella,  Bugár Anna, a TV2 Jóban Rosszban színésznője és Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség vezetője is helyet foglalt.

Az S-kategória győztese Funky lett, az M-kategóriában Málna, a francia bulldog lett a befutó, akit négylábú társai kiközösítettek, úgy vették ki a falkából és került mostani gazdájához. XL-kategóriában pedig Knut lett a győztes, aki egyébként az Illatos úti ebtelepről gazdisodott. 

Az idei évben újdonságként jelent meg az ebolimpia, amely egyből nagy sikert aratott, hiszen minden előképzettség nélkül teljesítették a feladatokat az ügyesebbnél ügyesebb négylábúak.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.