2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egy évtizede hiába kérnek cserelakást

Főoldal>Közülünk>Egy évtizede hiába kérnek cserelakást
 
Írta: Szerk.
2016. január 25. 11:51
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Még mindig nincs megoldás annak az anyukának ügyében, aki kilenc éve él egy lakhatatlan, penészes és dohos önkormányzati lakásban. A szörnyű körülményeket az is súlyosbítja, hogy Hásásné Ildikónak (képünkön) van egy hároméves kisfia, Dominik, aki egyre betegebb a nyirkos, penészes falaktól. Az anyuka bíróságra vitte az ügyet, ott viszont döntés helyett megegyezést javasoltak az önkormányzattal – ez azóta sem sikerült.

Szinte minden falat penész borít, a nedvességtől lélegezni is nehéz az önkormányzati lakásban.

Ismét eltelt egy év, a segítségnyújtás elmaradt. Hásásné Ildikó hiába fogadta meg a bíróság egyezkedési tanácsát, az önkormányzatnál érdemben nem foglalkoztak a problémájával, lerázták, mondván, nincs üres önkormányzati lakás. A kispesti édesanya szerint pedig lenne megoldás, ugyanis évek óta üresen áll az a lakás, amelyet nagymamája 20 éven át a haláláig bérelt, ezért úgy véli, csak szándék kérdése volna a megoldás. Az önkormányzat ha akarná, felajánlhatná, költözzön át abba a kisgyerekével.

"Azt mondják, nincs üres lakás."

 

A lakásuk ugyanis élhetetlen, 80 százalékos páratartalom mellett a falak olyannyira penészesek, hogy súlyosan károsítják a lakók egészségét. A hároméves kisfiának két éve folyamatosan légúti megbetegedése van, orvosi kezelésre szorul. Az önkormányzat vagyonkezelőjének vezetője még 2013-ban, azaz három évvel ezelőtt leírta az önkormányzatnak, hogy „a lakás falai erősen penészesednek, ezért a lakás nem biztosít egészséges lakóhelyet egy kisgyermekes család részére. …a lakás nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra”, és egyben kérte, hogy a bérlőnek másik bérlakás lehetőségét biztosítsák. Azóta a levelezésen és az ígérgetéseken kívül nem történt semmi, és sajnos Kispest önkormányzatának két bírósági tárgyalás sem volt elég ahhoz, hogy tisztességes lakhatási körülményeket biztosítson a család számára. – A párom mandula ödémát kapott, a folyamatos idegeskedéstől kivették az epémet. Az egész család szinte mindig felső légúti megbetegedésben szenved, a kisfiam állandóan köhög, beteg – mesélte összetörve az édesanya, aki szűkös anyagi körülményei miatt nem engedheti meg magának, hogy albérletbe költözzön, csak egy másik önkormányzati lakás jelentene megoldást a számára. Lapunkhoz fordult, hogy a nyilvánosság erejével kérje a kétgyermekes polgármestert, biztosítson a család számára egy cserelakást, hiszen az, amelyikben élnek, a vagyonkezelő szerint is rendeltetésszerű használatra alkalmatlan.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.