2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egy kispesti, aki túlélte a koronavírust

Főoldal>Közülünk>Egy kispesti, aki túlélte a koronavírust
 
Írta: Szerk.
2021. május 11. 11:27
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közel 35 esztendeje él Kispesten Jirus Lajos, aki – ahogy lapunknak fogalmazott – immáron két születésnapot is ünnepelhet. A 67 éves, alapbetegségektől mentes férfi tavaly év végén súlyos koronavírus-fertőzéssel került kórházba, ahol összesen 25 napot töltött. Életét a lélegeztetőgépes kezelés és az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkája mentette meg.

Beszélgetésünkkor elmondta, tünetei november közepén kezdődtek gyengeséggel és étvágytalansággal, de bízott benne, hogy hamar túl lesz a betegségen, hiszen jó erőben lévő embernek tartja magát. Állapota azonban egy hét elteltével sem javult, sőt: fulladás kezdett úrrá lenni rajta, így csakhamar egy mentőautóban találta magát, amely a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállította őt. A vizsgálatokat követően egyértelmű volt, hogy nagy a baj, ezért lélegeztetőgépre helyezték.

 

„A kórház Covid-osztályának egy ötágyas szobájában feküdtem, ahol ott-tartózkodásom alatt többen meghaltak. Egy hétig kezeltek itt a géppel, közben pedig altatásban tartottak; a felébresztésemet követően nagyon gyenge voltam, a gyógytornász segítségével azonban tudtam egy kis erőt nyerni. Nem sokkal később az intenzív osztályra helyeztek át, ahol szintén egy hétig feküdtem, miközben oxigénkezelést kaptam. Az utolsó, körülbelül két hetet a belgyógyászaton töltöttem jó néhány más, a betegségből lábadozó társam között, akik közül többekkel a mai napig tartom a kapcsolatot” – magyarázta Jirus Lajos.

 

Mint mondta, e közel egy hónap alatt – december 10-ig volt bent – egy pillanatig sem gondolt arra, hogy meghalhat. Végig tartotta benne az erőt a gondolat, hogy otthon várja a családja. Hangsúlyozta, hogy nagyon hálás az orvosoknak és az ápolóknak áldozatkész munkájukért és hozzáállásukért, hiszen ahogy fogalmazott, nekik köszönhetően immáron két születésnapja van egy évben. Ugyanakkor nemcsak hogy felépült a betegségből, de az utólagos vizsgálatok alapján semmiféle maradandó károsodás nem következett be a szervezetében, valamint poszt-Covid tünetek sem állnak fenn nála. 

 

Elmondása szerint családja szinte valamennyi tagja elkapta a koronavírust, s bár kórházi kezelésre egyikőjük sem szorult, a tünetek mindenkinél rendkívül kellemetlenek voltak, éppen ezért nem volt kérdéses, hogy élnek-e a védőoltás lehetőségével. „Az orosz Szputnyik V vakcinát kaptam; már túl vagyok a második oltáson is” – árulta el lapunknak a férfi, aki így végre a három unokájával is találkozhatott a napokban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.