2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

"Egy törvény van: a természetes fejlődés törvénye"

Főoldal>Közérdekű>"Egy törvény van: a természetes fejlődés törvénye"
 
Írta: Szerk.
2022. március 28. 09:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A gyermekek pszichoszexuális fejlődésébe, a fejlődés törvényébe kedvezőtlen időszakban beavatkozni olyan hibás lépés, amire józan ésszel, a törvény erejével és a szakmai szabályrendszerrel is mindenképpen nemet kell mondanunk. Maradjunk meg a humánus utaknál, tiszteljük az embert, az ő egyensúlyát szolgáljuk – hangsúlyozta Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, akivel a gyermekvédelmi törvény és a gyermekvédelmi népszavazás fontosságáról beszélgettünk.

Miért káros a gyerekekre az LMBTQ-lobbi?

 

Egy olyan, világszerte erősödő ideológiai áramlat uszályába kerültünk, amelyiknek a gyermekneveléssel kapcsolatban is egészen más álláspontja van. A részéről megfogalmazott vélemény szerint a gyermeket minél korábbi életkorban a szexuális sokféleség szabad elfogadására kell ráérzékenyíteni. A „vélemény” szót használtam, de most mondom a tényeket. A tények evidenciák, a tudomány által bizonyított, kétségbevonhatatlan bizonyosságok, amelyek az ember természetes fejlődési folyamataira, a szocializációra, a társadalmi hatások beépülésére, az epigenetikára építenek. Ezek szerint a gyermek, ha akarjuk, ha nem, felnövekedik, fejlődik és érik a személyisége, nemi szerepei bevésődnek, „szocializálódik,” és így alakul ki benne a társadalmi nem, a férfi és női szerep. Ennek van egy időrendje és programja, nem kell kitalálni.

 

Az új, posztmodern irányzat követői azt a jogot veszik magukhoz– noha nem tényekre építenek, hanem véleményükre –, hogy a biológiai nem megváltoztatásának szabadsága, joga is benne van az emberi lehetőségeinkben. Ezáltal egy evolúciós törvényt, de azt is lehet mondani, hogy az isteni törvényt is megsértik. Ez az a pont, amitől kezdve ezt az irányzatot el kell utasítanunk.

 

A biológiai nem olyan adottság, amelyben mind a fiúk, mind a lányok idegrendszerileg, hormonálisan és genetikai kódjai a kezdetektől szignifikáns különbséget alkotnak, tehát más a fejlődés íve, más az útja, más a programja, más az agyműködés, mások az elmefolyamatok. Ez a tudomány által képviselt út, amelyhez nekünk, akik felelősek vagyunk a gyermek neveléséért, mindenképpen ragaszkodnunk kell.

 

Milyen következményekkel jár a korai érzékenyítés?

 

Alapvetően megzavarja a gyereket az identitás kialakulásában, az énépítés folyamatában. A korai szexuális ébresztésre a kisgyermek még nem érett, sem idegrendszerileg, sem pszichikus szinten, nem is érdeklődik iránta, megfelelő szellemi kapacitása sincs hozzá. Kisgyermek és óvodáskorban beavatkozni és beültetni olyan tartalmakat, amelyek valóságidegenek, rendkívül veszélyes.

 

A gyerek 3 és 6 éves kora között automatikusan letölti azt a mintát, amit otthon lát a szüleitől. A lány megtanulja, hogy kell nőként a férfivel viselkedni, a fiú azt, hogy kell férfiként a nővel viselkedni. Ez az életszabály. Ha ebbe beavatkozunk, a gyerek azt se fogja tudni, hogy voltaképpen fiú vagy lány. Olyan módon torzul a természetes fejlődési folyamata, hogy kisiklás következhet be.

 

A pszichológia 6 és 10 éves kor közé teszi a pszichoszexuális fejlődésben a látencia fázisát, ami azt jelenti, hogy az ösztönfejlődésben ilyenkor háttérbe szorul a szexuális érdeklődés. 10 éves kor után pedig elsősorban azt kell elősegíteni a szülőnek és a nevelőnek, hogy ebben az információkkal túltelített világban, ahol olyan sok ostoba és életellenes eszmeáramlat jut a gyerekbe a világhálón és egyéb közlési csatornákon át, meg tudjuk tartani őt a realitásban, a tétova keresésében, hogy mivé, kivé legyen. Ennek az útnak a végigjárásában a szexualitást sem kell mindenek elé és fölé helyezni, hanem be kell ágyazni a pszichoszexuális érés időbeli folyamatába. Nem kell semmit siettetni, mert a korai szexuális élet szintén megzavarja a serdülőket a megfelelő felnőtti viselkedés tanulásában. Napjainkban minden felgyorsult, így a kapcsolat kialakításának fontos szakaszai kimaradnak.

 

Pszichológus szemmel miért fontos a gyermekvédelmi törvény?

 

Az ellenáramlatoknak, a tudománytalan és önkényesen sokféle véleménynek ellent kell állni. Ezért szükséges egy szigorú szabályozás, amelyben a törvény erejével van kimondva néhány olyan alapvető tény, amelyhez mindenkinek tartania kell magát. A gyermek nevelésének joga és felelőssége a szülőé. Amiatt, hogy a gyermek korán belép a másodlagos szocializáció helyszínére, a bölcsődébe, óvodába, ez a jog korlátozódik, a felelősség azonban akkor is a szülőé.

 

A gyermekvédelmi törvény kritikájára az teremt rést, hogy benne a homoszexualitás és perverzió közti éles határ nem jut kifejezésre. Ami büntetendő, az a károsító következményekkel járó pedofília. A szexuális orientáció másságát társadalmi toleranciának kell öveznie. Ugyanakkor éppen az éles határvonás hiánya ad lehetőséget arra, hogy ezt a rendkívül fontos törvényt megtámadják. Pedig nem kellene ehhez ellenségesen viszonyulni, sokkal inkább arra kellene közösen figyelünk, hogy hagyjuk a gyermeket a saját fejlődési útján járni, álljunk mellé és segítsük, támogassuk emberi kibontakozását. Egy törvény van: a fejlődés törvénye.

 

Kutatások bizonyították, hogy a homoszexualitást a genetikának és a környezeti tényezőknek keveredése idézi elő. A más utat választók elfogadásában több évszázados, évezredes ellenállást kell átszocializálni. Ez közös feladatunk. Nagyon helyes, hogy az esélyegyenlőségi törvény kimondja: a homoszexuális ember ugyanolyan értékű embertársunk. Ez nem kétséges. A kritikus pont a pedofília. Az élet törvénye értelmében, aki árt a gyereknek, aki károsítja, aki traumákat okoz neki, aki fizikailag bántalmazza, arra a törvény szigorával kell lesújtani.

 

Látnunk kell azt is, hogy a törvényt bírálók kisebbségben vannak. A fő törvényt normális esetben mindig a nagy átlag és a többség határozza meg. Nem lehet a kisebbséget felemelni az átlag fölé, és azt mondani, hogy „ti vagytok a király”. Ez nem lehetséges az emberiség történetében, vagy ha igen, akkor az csak társadalmi tragédiákkal jár. Ezért azt a többséget, akik a természetes fejlődés mellett vannak, hagyják békén, és hagyják békén gyermekeinket is.

 

Pszichológusként és állampolgárként miért tartja fontosnak a gyermekvédelmi népszavazást?

 

Mert ez a kisebbséget szembesíti az eddig hallgató többség véleményével. El kell fogadtatni a törvény erejével, hogy senkinek nincs joga a szülői nevelésbe engedély nélkül betörni, és azt erőltetni, ami a nevelés kártékony útja. A gyermek agyát át lehet ugyan programozni, de hát milyen felelősséggel? Milyen következménnyel? Itt jön a mi felelősségünk, és ez közös humán feladat!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.