2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyeztetés a Határ úti állapotokról

Főoldal>Közélet>Egyeztetés a Határ úti állapotokról
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 09. 10:44
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bár igazi döntéshozók nélkül, de valamennyi érintett kerület és szervezet képviselőinek részvételével tartottak megbeszélést a Városházán kedd délután a Határ úti BKV állomás és környékének tűrhetetlen állapotáról, s a rendbetétel megoldási lehetőségeiről. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester és Ékes Gábor alpolgármester jelentek meg a megbeszélésen.

 

A Határ úti állapotok kapcsán régóta ismert problémákról beszélgettek az érintett kerületek (IX. X. XIX.) önkormányzatainak és rendőrkapitányságainak képviselői, Az Europark vezetője, valamint a BKV és az FKF szakemberei május 8-án, a Városházán. Szemét, kosz, illegális árusítás, hajléktalanok, zsebtolvajok, szabálytalan parkolás és gyalogosforgalom -  ezek a problémák mindennaposak, s rögtön szemet szúrnak azoknak, akik a Határ úti metró-, villamos és buszállomásoknál járnak el nap mint nap. A megoldást az anyagi nehézségek mellett az sem teszi egyszerűvé, hogy az említett terület három kerület határán helyezkedik el, így nem mindig egyértelmű, hogy egyes kérdésekben kié az intézkedés kötelessége. Elekesné Ihász Ibolya, a Városüzemeltetési és Közbiztonsági Iroda vezetője is felhívta a figyelmet a többször elhangzott tényre, hogy az aluljáró és környékének nagyobbik része nem Kispesthez tartozik, így korlátozottak az önkormányzat lehetőségei az intézkedésre. A megbeszélésen több megoldási terv is előkerült, többek között parkosításról, a kis, korszerűtlen üzlethelyiségek lebontásáról, valamint a P+R parkolás lehetőségének kibővítéséről is esett szó.

 

Az egy órás megbeszélésnek a téma életben tartásán kívül konkrét hozadéka is volt, Azari Zsuzsanna, a Hatósági Iroda vezetőjének kérésére Bokor István, a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. képviselője konkrét ígéretet tett arra, hogy ellenőrzik az aluljáróban és környékén található boltok hulladékszállítási szerződéseit, ezzel elejét véve annak, hogy a szemét ellepje a területet.

 

Ékes Gábor alpolgármester a megbeszélésről szólva portálunknak kiemelte, az önkormányzat kezdeményezése a szomszéd kerületekkel történő tárgyalások megkezdésére elsősorban figyelemfelkeltő. A megoldás kulcsa a terület gazdáinál van, de természetesen mi is minden segítséget meg fogunk adni, hogy a területen végre rendezett állapotok legyenek. Véleményem szerint rövidtávon egy-két, a környezeti kultúra színvonalát emelő fejlesztés nagyban hozzájárulna az emberek komfort érzetének növeléséhez, akár szubjektív biztonságérzetüket is erősítené. Nagyobb, egyébként tervezett beruházások kivitelezése tudomásom szerint egyelőre a főváros (előző ciklusból) örökölt pénzügyi nehézségei miatt nem élvez prioritást." - árulta el Ékes Gábor alpolgármester.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.