2020. szeptember 25., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Életbe lépett a koronavírus elleni védekezés miatt a vészhelyzet

Főoldal>Közérdekű>Életbe lépett a koronavírus elleni védekezés miatt a vészhelyzet
 
Írta: Szerk.
2020. március 11. 16:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendkívüli jogrend és vészhelyzet lépett életbe a koronavírus elleni védekezés céljából, amelyek visszavonásig érvényesek. Ez idő alatt bezárják az egyetemeket, Olaszországból, Kínából, Iránból és Dél-Koreából – magyar állampolgárokra hatósági karantén kötelezettség melletti kivétellel – beutazási tilalmat léptettek életbe, valamint betiltják a rendezvényeket, osztálykirándulásokat is. A vészhelyzet idején nem kötelező pótolni a lejárt okmányokat, és aki ez alatt az idő alatt valótlan nyilatkozatot tesz, vagy megszegi a karanténra való kötelezettséget, szankcióra számíthat.

A koronavírus terjedésének megelőzése céljából vészhelyzetet, rendkívüli jogrendet hirdetett ki a kormány az ország teljes területére, amely keretében

  • az egyetemeken intézménylátogatási tilalmat,
  • Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból beutazási tilalmat rendelnek el,
  • betiltják a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főt meghaladó kültéri rendezvényeket,
  • valamint az osztálykirándulásokat, a kéthetes külföldi nyelvtanulási programot pedig egy évvel elhalasztják, a Határtalanul programot pedig felfüggesztik.
  • Ez idő alatt a lejáró okmányokat nem szükséges megújítani.

A rendkívüli jogrend és vészhelyzet visszavonásig érvényes.

 

Az egyetemek várhatóan csütörtökön, legkésőbb hétfőtől bezárják, ez idő alatt az oktatás csak távoktatás formájában valósulhat meg. Mivel a Magyarországon diagnosztizált 13 koronavírus fertőzött közül 9 külföldi, ezért a megbetegedés és fertőzés veszélye is magasabb az ő körükben. Az iskolák bezárását egyelőre nem tartja indokoltnak a kormány, de folyamatosan vizsgálja a helyzetet, ám ha az élet- és egészségvédelem indokolja, ezt a döntést is meghozzák.

 

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „A kormány rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet rendelt el beutazási tilalom Olaszországból, Kínából, Iránból és Dél-Koreából tilalom az egyetemeken a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltása osztálykirándulások betiltása, a kéthetes külföldi nyelvtanulási program halasztása egy évvel a lejáró okiratokat nem szükséges megújítani a vészhelyzet lejártáig Az intézkedések visszavonásig érvényesek.”

 

A beutazási tilalom keretében a szlovén és az osztrák schengeni határon határellenőrzést vezetnek be, a vonatokat, buszokat, repülőket leállítják a tilalommal érintett országokból. Ezekből az országokból csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarországra, de az ő esetükben hatósági karantént rendelnek el.

A betiltott beltéri és kültéri rendezvények esetében a rendezőké és szervezőké a felelősség, hogy ne tartsák meg azokat.

 

A vészhelyzet idején szankciókkal jár, ha valaki valótlan nyilatkozatot tesz, és az is, ha a karanténhatározatra való kötelezettséget valaki megszegi.

 

Forrás: Origo.hu

Főkép: Pixabay.com

Infografika: Magyarország Kormánya

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.