2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Életmentő vészjelző-berendezések időseknek

Főoldal>Közérdekű>Életmentő vészjelző-berendezések időseknek
 
Írta: Szerk.
2021. november 04. 13:45
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A többségükben idős, krónikus betegségben szenvedő, egyedül élő kispesti lakosok biztonságérzetét növeli és életminőségét javítja az a jelzőrendszeres házi segítségnyújtó-szolgáltatás, amely keretében eddig 220 speciális, karon hordható eszközt kaptak a programban résztvevők.

A pánikgombbal ellátott, segélyhívásra alkalmas berendezések közül 40 darab GPS-alapú, amelyeket a viselőik otthonukon kívül is tudnak használni. Ami mindegyik berendezésben közös: az idős, krónikus betegségben szenvedők egy gombnyomással kérhetnek velük segítséget, legyen szó egészségügyi vagy közbiztonsági problémáról.

  

A segítségnyújtás a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat feladata: munkatársaiknak a gomb megnyomását követő fél órán belül ki kell érniük a segítséget kérőhöz; közbiztonsági probléma esetén értesítik a rendőrséget.

 

A rendszert, amely nemcsak a rászorultaknak, hanem a hozzátartozóknak is biztonságot ad, évente 25-30 millió forintból működteti az önkormányzat. A szolgáltatás igénybevétele 90 éves kor fölött ingyenes, a többieknek szociális rászorultság alapján a havi rendszeres jövedelem 1 százalékába kerül.

 

A fotó forrása: facebook.com/kispestimagazin

 

Az eszközöket a Body Guard Hungary Kft. fejleszti, illetve üzemelteti is, két típusra szakosodva: az egyiket a lakásukhoz kötött rászorulóknak, a másikat pedig az aktív életet élő felhasználóknak készítik. Utóbbi, GPS-alapú eszközök az okostelefonokhoz hasonlóan SIM-kártyát használnak, s észlelik az elesést, illetve figyelmeztetik a hozzátartozót abban az esetben, ha az eszköz viselője elhagyná a korábban meghatározott „sétaterületet”.

 

Bővebb információkat a programmal kapcsolatban ide kattintva kaphatnak olvasóink.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.