2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elkezdődhet az építkezés

Főoldal>Közélet>Elkezdődhet az építkezés
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 31. 09:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkapta az építési engedélyt a Lidl élelmiszer kereskedelmi hálózat az Üllői út, Kisfaludy utca sarkán található telekre. Azt azonban, hogy a beruházás mikor kezdődhet el, pontosan még nem lehet tudni.

Az önkormányzat 2006-ban kezdte meg az érintett telek szanálásának előkészítő munkáit. Gyulai Istvántól, a polgármesteri hivatal főépítészétől megtudtuk, a területen több telket vontak össze, és emellett egy sávot is leválasztottak az Üllői út tervbe vett jövőbeni kiszélesítése érdekében. A telek vásárlására kiírt pályázatot 2009-ben nyerte meg a Lidl, 611 millió forintot fizetett érte az önkormányzatnak. Két év hallgatás után tavaly lépett az élelmiszerlánc, s decemberben megkapta az építési engedélyt a területre. Megkeresésünkre a cég PR vezetője, Tőzsér Judit azt az információt adta, hogy mivel az engedély még nem emelkedett jogerőre, ezért egyelőre az építkezés megkezdésének időpontja is bizonytalan.


Mit szólnak a kispestiek az épülő Lidl áruház tervéhez?


Vajda Mártonné (72): A környéken több élelmiszerbolt is van, ráadásul itt a piac is, én is ott szoktam vásárolni. Szerintem fölösleges ide még egy áruház.


Suba Gabriella (48): Örülök, hogy itt is lesz Lidl, szeretem ezt a boltot. Eddig a kőbányaiba jártunk át, de remélem nemsokára már itt vásárolhatok benne.


Bots Máté (30): Nem hiszem, hogy én lennék a célközönség, engem a komolyabb minőség érdekel.

 

Vinczek György alpolgármester (MSZP):
Korábban végeztünk felmérést azzal kapcsolatban, hogy a lakosság örülne-e a kerületben egy Lidl áruháznak, akkor erről pozitív visszajelzéseket kaptunk. A Lidl által benyújtott tervek megfelelnek a mi szigorú szabályozási terveinknek, így remélem, hogy a cég tavaly év végi, az építési engedély megszerzése érdekében tett igyekezete eredménnyel fog zárulni. Az pedig, hogy a bolt mennyire válik népszerűvé, hosszú távon a kispestiek döntése lesz.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.